Consilierul USR Mihai Ochiuleț: „Eu sper ca toți consilierii PNL și PSD să voteze pentru suspendarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară”

0
156
Mihai Ochiuleț, consilier local USR Constanța

Mihai Ochiuleț, consilierul local USR Constanța a vorbit în cadrul unui interviu Focus Press despre problema creată în zona Peninsulară din cauza Regulamentului de acces intrat în vigoare la data de 15 noiembrie a.c.. Aleșii locali USR au convocat o a doua ședință extraordinară de îndată cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi pentru suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă.

Aceștia și-au luat angajamentul în fața locuitorilor zonei, sâmbătă, 20 noiembrie că vor întreprinde demersurile pentru suspendarea regulamentului printr-un proiect de hotărâre, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că prima încercare le-a fost respinsă de aparatul administrativ.

Totodată, deși luni 22 noiembrie a.c., primarul Vergil Chițac a fost înființat un grup de lucru pentru modificarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, consilierii locali USR cer suspendarea aplicării acestuia pentru șase luni. Cel puțin până în momentul în care este adoptată o nouă variantă a acestuia:

„Joi, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00 va avea loc ședința extraordinară, de îndată, cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi, pentru suspendarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară. Ca să încep cu începutul. Sâmbătă, când am fost în Piața Ovidiu la acea întâlnire cu locuitorii zonei și agenții economici, noi, consilierii USR, am promis că vom întreprinde demersurile pentru a convoca o ședință extraordinară pentru suspendarea regulamentului. Noi am făcut acest lucru, doar că marți ne-a fost respinsă solicitarea pe motive neîntemeiate, cum că nu am trecut ora, fiind programată ședința extraordinară vineri, când e și ședința ordinară am lăsat la aprecierea secretarului Primăriei Constanța. Am revenit și astfel am decis ca ședința să aibă loc joi, începând cu ora 11.00. Protestul ce va avea loc tot joi, începând cu ora 12.00, cred, va depinde de votul de joi din cadrul ședinței. Eu sper ca toți colegii mei consilieri liberali și social- democrați să voteze pentru suspendarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară. Astfel, dacă se va vota proiectul privind suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, noi, aleșii locali am avea mai mult timp pentru a dezbate acest subiect. Ne-am gândit la cel la 180 de zile, însă dacă ne punem de acord, din punct de vedere juridic, dezbateri cu cetățenii putem să punem proiectul de ordinea de zi și în ședința de luna viitoare, sau să convocăm o ședință extraordinară. Deci, dacă consilierii vor vota pentru suspendarea Regulamentului mâine cred că acel protest nu va mai avea loc, sau nu are de ce să mai aibă loc.”

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.