Consiliul Județean Constanța a emis 25 de popriri pe conturile lui Nicușor Constantinescu

0
589

C.J.C. a emis 25 de adrese de înființare a popririi pe numele lui Nicușor Constantinescu, în luna februarie a.c. Și astfel de documente vor continua să apară, după ce s-a finalizat un alt dosar la Curtea de Apel Galați, cu o decizie definitivă.

La jumătatea acestei luni, Consiliul Județean Constanța a făcut un anunț colectiv, comunicând că a emis somații și adrese de înființare a popririi pe numele a șase persoane, inclusiv din Năvodari și Mihail Kogălniceanu.

Actul administrativ fiscal poate fi consultat de către titularul acestuia la sediul organului fiscal emitent și acesta se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului.

Printre contribuabilii pe numele cărora au fost emise adrese de înființare a popririi se numără și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. Un număr de 25 de astfel de documente au fost eliberate pe numele acestuia, pe 8, 9 și 15 februarie a.c.

Potrivit reprezentanților C.J.C., popririle vizează recuperarea prejudiciului stabilit pentru plăți nelegale efectuate de Consiliul Județean Constanța, în mandatele lui Nicușor Constantinescu, către Soti Cable Neptun S.R.L. (TV Neptun), și dobânzile aferente. Astfel, Direcția Generală Economico-Financiară din cadrul C.J.C. a fost instruită să recupereze aceste sume, așa că au fost emise adresele de înființare a popririlor pe conturile fostului președinte al administrației județene.

Astfel de documente vor continua să curgă pe numele lui Nicușor Constantinescu, deoarece a fost finalizat și Dosarul Fantasio, iar magistrații Curții de Apel Galați au decis, definitive, că acesta şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, suma de 5.094.836 de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii. Finanţarea şi plăţile au fost efectuate numai în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean, fără respectarea Legii nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activităţi non-profit de interes general, şi a O.U.G nr. 51/1998, referitoare la îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, care stipulează principiile şi regulile în care se pot asigura finanţări nerambursabile din fonduri publice.

Mai mult, același lucru s-a întâmplat în anul 2012 și cu privire la finanțarea activităților sportive (asociații și cluburi sportive), cu 13.305.000 de lei.

Potrivit reprezentanților C.J.C., care s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, și în acest caz vor trebui recuperate 13 milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.