INTERVIU cu primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, despre proiectele în derulare şi cele viitoare

0
150

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, a fost invitatul Focus Press în cadrul unui interviu, marți, 23 martie a.c., în cadrul căruia a vorbit despre proiectele ce se află în implementare, dar și despre proiectele viitoare, care vor dezvolta localitatea.

În ultimii ani, stațiunea balneară Techirghiol s-a dezvoltat frumos, atrăgând foarte mulți turiști pe perioada sezonului estival și nu numai.

Primul subiect discutat a fost cel legat de bugetul local ce urmează a fi aprobat, urmare a faptului că bugetul de stat a fost votat:

”Bugetul locat urmează a fi aprobat în luna aprilie. Am primit cotele din sume defalcate care ne-am revenit, urmare a adoptării bugetului de stat. Sumele sunt aproximativ aceleași ca în anul 2020, ceea ce m-a făcut să schițez bugetul pe anul 2021. Valoare bugetului în acest an este de 56 de milioane de lei. Această sumă provine din următoarele finanțări, taxele și impozitele locale, cotele din sume defalcate care ne revin de la bugetul de stat, excedentul pe care l-am înregistrat la sfârșitul anului trecut și sumele care provin din finanțările pe fondurile europene, deci aproximativ 11 milioane de euro ar fi bugetul orașului Techirghiol pe anul 2021. Ca și echilibrare pot să vă spun că 71% din valoarea aceasta o reprezintă investițiile în orașul Techirghiol, 16% reprezintă suma salariile pe care primăria le susține pentru plata angajaților dar și toate cheltuielile pentru asistența socială iar 13% suma pe care noi o susținem pentru obiectivele de funcționare în primărie. Eu sunt mulțumim cu bugetul pe care îl creionăm.”

Despre proiectul ce privește înființarea rețelei de gaze, un proiect extrem de important pentru locuitorii din orașul Techirghiol, primarul Iulian Soceanu a spus că lucrările din cadrul investiției trebuia să reînceapă la data de 15 martie a anului curent, pentru că o parte a obiectivului a fost implementat în anul 2020, însă vremea rece și ploioasă a îngreunat acest lucru: ”În momentul acesta documentațiile au fost depuse pentru construirea stației de reglare- măsurare care va fi conectată la rețeaua magistrală a lui Trans Graz de unde rețeaua de gaze din oraș va fi alimentată, iar la sfârșitul lunii aprilie această stație va fi pusă ”pe picioare”.

Totodată, la nivelul unității administrativ teritoriale se află în implementare șapte proiecte, printre care reabilitarea Teatrului de Vară ”Jean Constantin”, reabilitarea termică a Liceului Emil Racoviță, proiect de dezvoltare a zonei A2 prin proiecte imobiliare, dar și un proiect ce se referă la asfaltare, înființare rețea de apă și canalizare, iluminat public în zona Nenciu Stoian, strada Lacului, zone importante pentru dezvoltarea orașului.

Cele două proiecte a dezvoltării zonei A2 și Nenciu Stoian vor atrage turiști, dar și locuri de muncă pentru că se vor construi unități de cazare, dar și investiții în zona balneară.

A fost atins și subiectul care se referă la campania de vaccinare, locuitorii din Techirghiol dar și cetățeni din zone limitrofe se pot vaccina la acest centru care a fost amenajat în incinta Sălii de Sport, iar primarul a spus că mai dorește înființarea unui alt flux: ”Merg la două zile la centrul de vaccinare pentru a știi exact cum stau lucrurile. Toată lumea se implică. La Techirghiol se vaccinează cu vaccinul Moderna.”

Totodată, primarul a vorbit și despre faptul că, un proiect viitor se va referi la înființarea creșei în incinta clădirii unde funcționează biblioteca care va fi mutată la Centrul Multifuncțional ”Jean Constantin”. Un alt proiect, construirea unei aule la Liceul Emil Racoviță, unde vor funcționa 15 clase, astfel toți elevii din Techirghiol vor învăța de dimineață.

Două proiecte importante pentru Techirghiol, construirea de două centre balneare care vor atrage și mai mulți turiști și vor aduce plus valoarea stațiunii balneare.

Un alt proiect este cel care are ca scop rezolvarea unei probleme cu care se confruntă orașul, anume, atunci când plouă, centrul orașului se inundă, un subiect adus în atenția cititorilor de  iar primarul Iulian Soceanu a vorbit despre amenajarea unui fir de vale.

Vă invităm să urmăriți întregul interviu în materialul video:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.