Poate începe construcția blocului de 11 etaje cu centru SPA și piscină din Faleză Nord. A fost emis acordul

0
1939
sursa foto: blueskyimpex.ro

Se pune la cale o nouă investiție în cartierul Faleză Nord. O firmă din București dorește ridicarea unui imobil de 11 etaje cu spații comerciale la parter și centru SPA, dar și piscină. Documentațiile au fost depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța și la data de 4 februarie 2021 și a avut loc o dezbatere publică pe această temă, iar APM a emis acordul de mediu, astfel construcția poate începe.

Moteco SRL este firma care a înaintat către APM Constanța proiecul „Construire imobil 2S+P+11E cu destinația de locuințe colective cu spațiu comercial, centru SPA și piscină”. Viitorul imobil este propus a fi amplasat în Municipiul Constanța, strada Unirii, nr. 67, fiind vorba de o investiție în valoare de 10.954.081 euro. Terenul pe care ar urma să fie ridicat blocul are o suprafață de 8.849 mp.

Prin proiect se propune realizarea unui imobil nou, cu destinația de locuințe colective şi spaţii comerciale la parter, centru spa şi piscină cu acoperiş retractabil. Curtea interioară va fi utilizată de locatari, fiind amenajate locuri de joacă pentru copii, locuri de odihnă şi relaxare, spaţii verzi.

Imobilul va avea 11 etaje + Supantă. Nivelurile vor adaposti urmatoarele functiuni: Subsol 2: parcare autovehicule, spatii tehnice si adapost de protectie civila; Subsol 1: parcare autovehicule, spatii tehnice. Număr total de locuri de parcare asigurate va fi de 321 locuri.

La parter va fi accesul locuințelor colective, spaţii comerciale cu supantă, centru spa şi piscină cu supantă (volum maxim 573 mc), terase. La etajul 1 – 3 vor fi 23 apartamente, la etajul 4 vor fi 22 de apartamente, la etajul 5, 20 de apartamente, la etajul 6 – 18 apartamente, la etajul 7 – 17 apartamente, la etajul 8 – 15 apartamente, la etajul 9 – 13 apartamente, la etajul 10 – 11 apartamente, iar la etajul 11 vor fi 8 apartamente cu supantă, în total fiind 193 de apartamente.

În ceea ce privește spațiile verzi se propun lucrări de amenajare, caracteristice amenajărilor tip grădină şi lucrări de punere în valoare a plantaţiilor existente de pe amplasament. Spre proprietăţile vecine se va realiza o plantaţie perimetrală de protecţie, realizată cu conifere. Se prevede iluminatul decorativ al grădinii proprietate.

Societatea Moteco SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în Bucureşti, fiind controlată de Universitatea „Spiru Haret“, cu 24% din capitalul social, şi Leonard Georgescu, cu 76% din capitalul social, acesta din urmă fiind și administratorul societăţii. Firma are ca obiect de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.