Mazăre și Constantinescu au încercat să suspende plata ipotecii pentru Hotelul Flora. Mai au o zi la dispoziție!

0
768

O firmă din Brașov a făcut o ofertă pentru a se achita ipoteca firmei în insolvență Xenoti S.R.L., care deține Hotelul Flora. Deși se află după gratii, fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, au încercat să blocheze demersul firmei Medici Horeca S.R.L.

Medici Horeca S.R.L. din Brașov a depus o ofertă de finanțare către Xenoti S.R.L., firma lui Mazăre, Constantinescu și Strutinski, și a moștenitorilor lui Mihai Cârciog, pentru a plăti ipoteca sereleului, instituită asupra Hotelului Flora. Asfel, Medici Horeca s-a arătat interesată să achite 2,7 milioane de euro, inclusiv pentru renovarea unității de cazare din Mamaia, însă cunoscuții acționari de la Constanța au încercat să blocheze în instanță acest demers.

Mandatarii lui Mazăre și Constantinescu, Ștefan Petcu Mazăre și Codruța Mihaela Constantinescu, au depus o cerere la Tribunalul Constanța în acest sens, în decembrie 2020, iar săptămâna trecută a avut loc primul termen în dosar, ocazie cu care instanța deja s-a pronunțat.

Iată care este soluția judecătorilor, pe scurt: „Respinge cererea formulată de contestatorii Mazăre Radu Ştefan, prin mandatar Mazăre Petcu Ştefan, şi Constantinescu Nicuşor Daniel, prin mandatar Constantinescu Codruţa Mihaela, având ca obiect suspendarea executării ofertei de finanţare depusă de MEDICI HORECA S.R.L, ca nefondată. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la pronunţare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 17.03.2021“.

Așadar, cererea lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cu privire la blocarea executării ofertei de finanțare depuse de firma din Brașov pentru ipoteca Xenoti S.R.L. a fost respinsă, însă decizia nu este definitivă. Cei doi acționari faimoși pot ataca și mâine, 24 martie a.c., cu apel, hotărârea Tribunalului Constanța.

S.C. Medici Horeca S.R.L. din Brașov a fost înființată în 2018 de către brașoveanul Cornel Marian Boeru și constănțeanul Alexandru Răzvan Delcă, și are ca principal obiect de activitate „Restaurante“.

Interesant de precizat că ziarul Constrast, devenit ulterior Telegraf (controlat de cei trei de mai sus) a fost întemeiat de Delcă, însă nu Răzvan, ci Viorel Delcă.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.