Consiliul Județean Constanța, dat în judecată din cauza noului Acvariu pe care și-l dorește

0
642
Proiectul noului acvariu

Marți, 16 martie a.c., a avut loc al doilea termen în procesul în care Consiliul Județean Constanța este chemat în instanță din cauza rezilierii contractului de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, pentru construirea unui nou Acvariu. Noua administrație județeană va organiza o altă licitație pentru achiziția acestor servicii.

În iulie 2020, vechea administrație județeană anunța, cu surle și trâmbițe, că a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (lângă Delfinariu). Obținuse certificatul de urbanism necesar, organizase o licitație în acest sens, semnase și contractul pentru prestarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, așa că firma câștigătoare, Green Business S.R.L. (care a fost alesă abia după ce a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor primul rezultat al licitației), se putea apuca de treabă.

La sfârșitul anului 2020, însă, a fost reziliat contractul, deoarece sereleul din Capitală solicita suplimentarea fondurilor pentru proiectare. Nemulțumită, Green Business S.R.L. a chemat în instanță Consiliul Județean Constanța, iar marți, 16 martie a.c., a avut loc al doilea termen la Tribunalul București. Următorul: 13 aprilie a.c. Reclamanta solicită daune de 40.000 de euro. Contractul pe care îl semnase pentru prestarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică avea o valoare de 773.275,76 lei, fără T.V.A.

„A fost reziliat contractul anul trecut deoarece prestatorul a solicitat mai mulți bani pentru proiectare, motivând că pe terenul de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii trece un cablu de putere. Așa că, în prezent, suntem iar la faza de achiziție servicii de proiectare, Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic. Valoarea estimată a contractului este de 850.000 de lei. Avem tema de proiectare și nota conceptuală pentru acest proiect și vom demara achiziția pentru documentația tehnico-economică, probabil după ce vom avea bugetul pentru acest an sau mai devreme“, ne-a declarat Petre Enciu, vicepreședintele C.J.C.

Proiectul de construire a unui nou Acvariu este de mare interes pentru administrația județeană, ne-a confirmat președintele C.J.C., Mihai Lupu, care a precizat că va depune cererea de finanțare europeană imediat ce toate documentele necesare sunt finalizate. Valoarea proiectului va fi de 15 milioane de euro și va include și dotarea Acvariului.

Green Business S.R.L. are ca principal domeniul de activitate „activități de arhitectură“ și ca asociați pe Cristina și Ioan Cristian Samson, ultimul fiind și administrator. În 2019, ultimul an de raportare financiară, a avut o cifră de afaceri de peste 2,2 milioane de lei și un profit de 300.213 lei. Numărul mediu de angajați a fost de șapte.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.