Constănțeanul care și-a ucis tatăl și care a trimis o scrisoare cu amenințări cu moartea unei judecătoare a CCR continuă să facă scandal în instanțe din toată țara

0
616
Palatul de Justitie - Constanta

Nicu Pîrlețeanu, din Medgidia, a fost condamnat, în 2008, pentru omor calificat, după ce și-a ucis tatăl. A fost încarcerat, iar de atunci a început să facă o colecție impresionantă de dosare penale. A făcut ravagii în celulă și a fost trimis în judecată pentru distrugere, apoi a făcut scandal în sala de judecată și a fost trimis în judecată pentru încălcarea solemnității ședinței, dar și pentru ultraj judiciar. Însă, în paralel, tot cere revizuirea dosarului din 2008, eliberarea condiționată sau schimbarea regimului de detenție.

Nicu Pîrleţeanu este din Medgidia și a fost condamnat, în 2008, de Tribunalul Constanța, pentru omor calificat. Și-a ucis tatăl în bătaie, întrucât făcuse procură pe numele unei alte persoane, pentru a-i ridica pensia. A primit 19 ani de închisoare şi a fost încarcerat la Poarta Albă. Însă, de atunci, a făcut „turul“ penitenciarelor din țară, ajungând și pe la Giurgiu, Prahova, Tulcea, Craiova etc.

Aflat în închisoare, Pîrleţeanu s-a apucat de scris o scrisoare cu amenințări cu moartea, pe care a trimis-o judecătoarei Curţii Constituţionale a României Aspazia Cojocaru. Mai exact, acesta i-a scris că o va trimite după Elodia.

Ulterior, a trimis mai multe scrisori fostului consilier local şi candidat independent la Primăria Medgidia Ionel Militaru, căruia i-a atras atenţia că el, Nicu Pîrlețeanu, a omorât mulţi oameni, chiar şi nevinovaţi.

Acțiunile sale de după gratii au mers mai departe, astfel că, la un moment dat, a făcut plângere unui judecător din Medgidia, pe motiv că „nu îl lăsase să se desfăşoare“.

Un alt eveniment în care a fost implicat Nicu Pîrlețeanu a petrecut când se afla în Penitenciarului Spital Poarta Albă. A spart mai multe bunuri din dotarea camerei de deținere (patru geamuri de la ferestrele din baie, două etajere de la chiuvete, două oglinzi și șase bucăți de faianță de pe perete). Zgomotele produse de acțiunile inculpatului au determinat intervenția agentului operativ din cadrul unității de detenție. La solicitarea acestuia, inculpatul și-a justificat comportamentul prin prisma stării de nervozitate în care se afla, ca urmare a faptului că i s-ar fi refuzat ridicarea unei lenjerii de la magazia penitenciarului. Așa că bărbatul a fost trimis în judecată pentru distrugere, la Judecătoria Medgidia, și condamnat.

Și asta nu e tot. La un moment dat, a recunoscut că el a sunat și a anunțat că a pus bombe în sediile instanțelor de judecată din județul Constanța.

A făcut și scandal în sălile de judecată, acolo unde era dus întrucât tot depunea plângeri. Era nemulțumit fie de condițiile din penitenciar, fie de regimul de executare a pedepsei. Ba cerea eliberarea condiționată, ba rejudecarea dosarelor etc. A jignit magistrații, astfel că a fost trimis în judecată și în alte dosare, pentru încălcarea solemnității ședinței, iar cel mai recent a fost înregistrat la Judecătoria Craiova, pe 24.04.2023, cu obiectul „ultraj judiciar“. În cauză urmează să fie stabilit primul termen în proces.

În continuare, i-au mai fost contopite din pedepse, rezultând cea de 21 de ani, din care se scade perioada executată, începând cu anul 2008. Dar, iată că vin și celelalte dosare din urmă.

Însă, cum, din câte se pare, plictiseala e mare în penitenciar, Pîrlețeanu continuă să depună cereri peste cereri în instanță. Tot vrea revizuirea condamnării sale pentru omor, din 2008. La începutul anului, i-a fost respinsă, iar acum a depus o nouă cerere, cu mențiunea că are detalii interesante. Aceasta a fost înregistrată la Judecătoria Mangalia, dar pe 12.09.2023, cauza a fost declinată către Tribunalul Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.