Constănțenii, invitați din nou să completeze chestionare cu privire la problemele de pe bulevardul I.C.Brătianu

0
512

Municipalitatea a demarat în luna septembrie a acestui an procedura pentru achiziția serviciului privind construirea și reglarea modelului PTV VISSIM și realizarea simulărilor pentru scenariile aferente studiului de caz din cadrul proiectului Multi-modal Optimisation of Road-space in Europe” – MORE. Mai exact, este vorba despre intersecţia Bulevardului I.C. Brătianu cu străzile Dezrobirii şi Cumpenei, precum şi zona adiacentă intersecţiei, aproximativ 200 m pe fiecare braţ al intersecţiei.

Acum, administrația locală dorește achiziția unui serviciu de analiza pentru a determina percepția utilizatorilor de drumuri aferentă proiectului „Multi-modal Optimisation of Road-space in Europe” – MORE. Mai exact, Se va achiziționa un serviciu ce presupune culegerea de date despre modul în care agenții economici locali, rezidenții și vizitatorii accesează și percep zona Cora – Brătianu. Proiectul a intrat în consultare publică iar data limită pentru trimiterea ofertelor de preț este 09.12.2020.

Adică constănțenii vor fi invitați să completeze două chestionare, iar o firmă specializată va culegele datele și le va corela. Eșantionul reprezentativ se va realiza în funcție de tipul de intervievați (agenți economici locali, rezidenți și vizitatori), gen și grupe de vârstă (18 – 35 / 36 – 49 / 50 – 70 / peste 70) și va cuprinde minim 150 de persoane. Datele culese vor fi interpretate și se va prezenta un raport care va include cel puțin următoarele informații: a) perioada când a fost realizată culegerea de date; b) echipa care a realizat culegerea și procesarea datelor; c) metodologia utilizată pentru culegerea și procesare datelor; d) descrierea eșantionului recenzat; e) rezultatele obținute în urma interpretării datelor, în format tabelar și sub formă de grafice.

Obiectivul principal al proiectului MORE este să dezvolte şi să implementeze proceduri pentru co-proiectarea infrastructurii coridoarelor de drum principale care incarcă reţeaua Europeană TEN-T, pentru a le adapta la cerinţele multi-modale şi multi-funcţionale prezente şi viitoare, astfel, permiţând autorităţilor publice locale să utilizeze cât mai optim spaţiul drumului existent prin alocarea dinamică, în spaţiu şi timp, a capacităţii acestuia, luând în calcul aspecte precum: congestia traficului, durabilitatea, poluarea fonică şi a aerului, siguranţa şi securitatea.

Bulevardul I.C. Brătianu reprezintă principala arteră de legătură a municipiului Constanța la rețeaua de drumuri TEN-T, fiind parte a coridorului Rin – Dunăre. Astfel, în contextul proiectului MORE, Primăria Municipiului Constanța a demarat această consultare cu scopul de a identifica principalele probleme întâmpinate de către utilizatorii drumului pe bulevardul I.C. Brătianu.

Amintim că în luna august Primăria Municipiului Constanța a mai invitat cetățenii orașului să-și exprime punctul de vedere cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu

Mihaela GIUGLEA

Vezi și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.