Constănțenii, invitați să consulte Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului

0
202

Primăria Municiăiului Constanța îi invită pe cetățenii orașului de la malul mării să consulte regușamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța și să trimită propuneri și sugestii vizavi de acesta.

De exemplu în regulament se prevede că se constituie contravenţie la normele privind salubritatea, menţinerea curăţeniei, protecţia mediului următoarele fapte, printre care: pătrunderea fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, etc; scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun; spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice; curăţarea covoarelor pe domeniul public; deteriorarea dotărilor urbane, dacă fapta nu constituie infracţiune.

Conform regulamentului, nerespectarea obligațiilor prevăzute mai sus constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 500 la 1.500 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat la sediul Direcției Generale Poliția Locală din strada Amzacea nr. 13 sau pe site-ul oficial la adresa www.primăria-constanța.ro, la secțiunea „Transparență decizională”. Se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până la data de 17.03.2020, prin poștă sau prin email, la adresa politia.locala@primaria-constanta.ro . Materialele transmise vor purta mențiunea: Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețare a municipiului Constanța”.

Regulamentul poate fi consultat AICI

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/documentatie-publicare-pe-site-regulament.pdf?sfvrsn=2

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.