Trei familii din Târgușor care nu au avut NICIODATĂ apă au fost racordate la rețea

0
96

Mădălina Negru a reușit să obțină la alegerile locale din 27 septembrie 2020 cele mai multe voturi din partea cetățenilor comunei Târgușor. Aceasta l-a învins pe primarul în funcție, Viorel Petre, care acum este viceprimarul comunei. La aproximativ cinci luni de când se află în fruntea comunei, Mădălina Negru are susține că are în derulare mai multe proiecte, însă are în plan și unele noi.

Populația comunei Târgușor este de aproximativ 1.800 de persoane, din care 360 elevi. Principalele îndeletniciri sunt agricultura și creșterea animalelor, dar resursele locale sunt insuficiente pentru dezvoltarea comunei, fiind nevoie anual de sume de echilibrare de la bugetul de stat. Tocmai din aceste motive, Primăria Târgușor are mai multe proiecte în derulare cu finanțare de la bugetul de stat.

„Avem mai multe proiecte în derulare. Avem proiectul de canalizare și apă, cel pentru asfaltarea străzilor din Mireasa și Târgușor și mai avem în derularare construirea căminului cultural. De asemenea, am depus la CNI un proiect pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului din localitatea Târgușor. Mai am în plan reabilitarea unui pod și bineînțeles proiectul comun pentru înființarea rețelei de gaze. Suntem în parteneriat cu Grădina, Vulturu, Pantelimon și Crucea, iar acum am actualizat studiul de fezabilitate”, a precizat primarul comunei.

Pe lângă proiectele menționate, Mădălina Neagu, a reușit să facă trei familii fericite. Este vorba despre trei familii care în anul 2021 nu aveau apă în curte. Și nu este vorba de o situație recentă. Nu au avut apă niciodată, din cauza străzii de stâncă pe care au locuințele. Cu toate acestea, cu încredere și speranță noul primar din Târgușor a reușit să racordeze acele case la rețeaua de apă, deși toată lumea susținea că nu este posibil.

„Am reușit să trag apă la trei familii de pe strada Spicului care nu au avut nicodată apă. Este vorba despre o stradă de stâncă și uite că am reușit. Am stras apa din banii Primăriei pentru că noi avem acolo un proiect de apa și canalizare, dar este posibil să fie gata în 2022. Și atunci am spus că nu se mai poate ca acei oameni să stea așa. Problema era strada care este de stâncă și toată lumea a zis că nu se poate trage apă, dar nimeni nu a încercat. Eu am încercat și am arătat că se poate. Acum acele familii au apă și nu mai sunt nevoite să meargă cu gălețile la izvor să ia apă”, a mai specificat Mădălina Negru.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.