Directorul Casei de Cultură: „Dăm drumul la spectacole în luna martie. Să vedem cum o să fie”

0
229

Criza economică generată de pandemia de COVID-19 a afectat serios toate domeniile de activitate. Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a fost nevoită să recurgă la măsuri drastice din cauza coronavirusului și a ordonanțelor militare aflate în derulare în perioada stării de urgență. Toate spectacolele au fost anulate, iar angajații au ajuns în șomaj tehnic. Nici acum la aproximativ un an de la debutul pandemiei situația nu este una foarte bună, având în vedere că majoritatea agenților economici care își desfășoară activitatea în incinta Casei de Cultură încă nu au deschis.

Facturile la utilități continuă să vină, iar resursele financiare sunt pe terminate. Tocmai pentru ca facturile să fie mai mici în sala de spectacole nu este dat drumul la căldură. Consumul este unul foarte mare, iar directorul Casei de Cultură spune că nu sunt bani să plătească. Cu toate acestea există încă speranță, iar pe data de 8 Martie la Casa de Cultură se va juca primul spectacol.

Avem mai multe probleme. În primul rând că sala de spectacole poate funcționa la o capacitate de 30% și asta înseamnă o vânzare a biletelor mai redusă. Apoi avem locul de joacă închis, pub-ul închis, Bingo închis, deci au scăzut toate veniturile. Ei ca și chiriași nu au plecat de la noi, dar de unde să plătească? Ce bani să le cer? Aceștia erau principalii, restul sunt spații mici, venituri mai mici. Pe 8 Martie vreau să fac primul spectacol, așa cum se poate cu public în doar 30% din sală. O să deschid căldura și o să punem în scenă piesa „Un soț de vânzare”, o comedie de succes care s-a mai jucat cu casa închisă la Constanța. După aceea spre sfârșitul lunii martie o să vină și Doru Octavian Dumitru, apoi în aprilie o să aduc și premiere”, a precizat Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură.

Gheorghe Ungureanu este directorul Casei de Cultură din 2002, mai exact de 18 ani. S-a născut în Moldova și s-a stabilit în Constanța de mai bine de 40 de ani. Datorită implicării lui Ungureanu, pe scena Casei de Cultură au urcat nume mari ale teatrului și filmului românesc: regretata Tamara Buciuceanu, regretații Radu Beligan și Gheorghe Dinică, dar și renumiții Florin Piersic, Dan Puric, maestrul Tudor Gheorghe, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Vasile Muraru, etc. Printr-un decret semnat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, directorul Casei de Cultură a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Comedia Un soț de vânzareeste în regia lui Marius Gîlea. Subiectul tratează, original și picant, eterna temă a trio-ului conjugal, în trei acte cu multiple și intense răsturnări de situații. Oxana (o tânără „modernă” până în vârful unghiilor strident colorate, frumușică, ușor naivă, dar extrem de determinată) îi propune Elenei Vladimirovna (nevastă de profesie, trecută de prima tinerețe, însă inteligentă, cu „look” și inițiată în metehnele vietii) o afacere pe cât de indecentă, pe atât de inedită: un contract de vânzare-cumpărare al mult doritului ei soț contra tentantei sume de “douăj’ de mii”. Andrei Vasilievici (mascul veritabil care trăiește cu voluptate criza vârstei de mijloc) pare să facă toți banii. Va fi însă de acord cu această tranzacție? Vor reuși cele două femei să încheie incredibilul contract?

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.