Fosta șefă de la SPIT vrea să-și extindă și să-și supraetajeze spațiul comercial

0
1197

Soții Uzun au obținut un certificat de urbanism pentru extinderea și supraetajarea imobilului existent, cu destinația de spațiu comercial, de pe strada Ștefan cel Mare.

Primăria Constanța a eliberat joi, 18 februarie a.c., un certificat de urbanism pentru Virginia și Sergiu Dorin Uzun. Potrivit documentului de urbanism, după obținerea autorizației de construire, cei doi vor putea să extindă și să supraetajeze spațiul comercial pe care îl dețin pe strada Ștefan cel Mare, vizavi de Direcția Județeană Constanța a Arhivelor Naționale. În plus, acesta va fi recompartimentat și va avea alte fațade.

Imobilul are regim de înălțime S+P, iar soții Uzun doresc să îl transforme într-unul S+P+2E, cu destinația de spațiu comercial și locuință.

Municipalitatea atrage atenția celor doi că, în zonă în care dețin clădirea, conform Regulamentului local de urbanism aferent Planului Urbanistic General al Constanței, sunt admise ca utilizări: locuinţe individuale, funcţiuni complementare locuirii și comerţ cu amănuntul, dar acesta în limita a maximum 25% din suprafaţa construită.

Astfel, Virginia și Sergiu Dorin Uzun vor trebui să țină seama de acest lucru în momentul realizării proiectului tehnic, astfel încât spațiul comercial să aibă o suprafață de cel mult 25% din suprafața construită a imobilului, iar restul spațiului să aibă destinația de locuință.

Certificatul de urbanism nr. 659/18.02.2021 are o valabilitate de doi ani.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.