Constănțenii, invitați să îşi spună părerea despre înființarea unui centru de echitație în partea de vest a orașului

0
896
nor

La Primăria Constanța a fost depus un anunț de intenție pentru elaborarea unui PUZ în ceea ce privește proiectul “Elaborare plan urbanistic zonal, reglementare teren parcela a843/2 și construire unitate agrozootehnică și centru ecvestru”. Mai exact este vorba despre înființarea unui centru de echitație în partea de vest a orașului Constanța, spre Valu lui Traian, inițiatorul fiind Calagiu Sorin.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal, în perioada: 14.09.2020 – 19.09.2020 observațiile fiind necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și vor fi transmise în scris prin e-mail – la adresa primarie@primaria-constanta.ro, prin posta – la adresa tomis nr. 51, etaj 1, camera 121.

Se propune introducerea în intravilan a terenului pentru care se intiază documentatia de urbanism, stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici şi a suprafetei maxime edificabile pentru zona studiată, reglementarea accesului şi a regimului de înălţime prin corelare cu cerinţele functionale, a regimului de aliniere a construcţiilor, precum şi stabilirea utilizării terenurilor.

Construcţiile propuse se vor racorda la retelele de utilităti existente / propuse, costurile realizării infrastructurii necesare vor fi suportate de către investitori. Accesul auto şi pietonal va fi asigurat din circulatiile publice existente în zona de studiu, fără incomodarea circulaţiei publice ori a accesului la vecinătăti, iar locurile de parcare necesare obiectivelor propuse vor fi asigurate în limita proprietăţii, fără afectarea domeniului public ori a proprietătilor învecinate.

Echitaţia este un sport regal, ce îmbină eleganţa cu adrenalina. Cu rădăcini în stilul de viaţă nobiliar, în care vânătorile de vulpi se desfăşurau pe domenii vaste, dar şi în antrenamentul cailor pentru război, călăria este mai mult decât un sport, este un mod de viaţă în sine. La Constanța singurul centru de echitație se află în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, unde sunt 12 cai și aproximativ 25 de persoane fac cursuri aici.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.