Constănţenii sunt revoltaţi: “Când vine căldura? Să îşi dea demisia directorul RADET, Liviu Popa! Este un incompetent! Am votat să scăpăm de Făgădău şi ce se întâmplă acum?!”

1
4239
Avarie RADET

Constanţa îndură frigul de la 5 dimineaţa (marţi, 8 decembrie), iar cetăţenii din jumătate de oraş îşi exprimă revolta! Constănţeni din zone diferite ale municipiului au contactat Focus Press pentru a-şi exprima nemulţumirea că RADET înregistrează o nouă avarie, pe magistrala 1.

Constănţenii din mai multe zone ale oraşului s-au trezit marţi dimineaţa dârdâind de frig. RADET a anunţat, scurt, că se înregistrează o avarie la magistrala 1, înşirând punctele termice afectate, fără a preciza şi cartierele exacte. Oameni din zona Anda, Far, centru au contactat presa pentru a se plâge că este inadmisibil să stea fără apă caldă şi căldură de mai bine de 12 ore. Noua avarie survine după altele, cu repetiţie, din zonele Soveja, Tomis Nord şi Faleză Nord.

„Când vine căldura?!”; „Este frig! Ne îmbolnăvim în casă” – sunt două dintre mesajele primite. Însă, cel mai vehement mesaj a venit din partea unei femei care locuieşte pe strada Ştefan Mihăileanu, în centrul Constanţei: „Să îşi dea demisia directorul RADET, Liviu Popa! Este un incompetent! Am votat să scăpăm de Făgădău şi ce se întâmplă acum? Ce face actualul primar?! De ce nu vine aici, pe stradă, să vadă cum lucrează muncitorii RADET la avarie? De dimineaţă nu avem căldură şi apă caldă, iar strada a fost spartă, au venit muncitorii, unul era în groapă, 10 stăteau pe lângă şi se uitau. Şi aşa se lucrează de ani de zile la RADET. Dar chiar nu au fost în stare să acceseze fonduri să schimbe ţevile astea de 30 de ani de zile?!  E inadmisibil, am copil care suferă de frig!”, a spus femeia. Tot ea a mai precizat că vrea să de debranşeze de la RADET şi să se branşeze la gaze naturale, numai că este o problemă: „Ne rugăm să fim branşaţi şi eu, şi vecinii, dar ni se spune că nu se poate, că sunt ţevi în zonă… Dar la un mare magazin din zonă cum au putut să branşeze?!”. „Nu e posibil ca în secolul în care trăim să se întâmple aşa ceva. Directorul RADET a declarat că la ora 17.00 a fost remediată avaria… Şi căldura unde e?! A revenit şi a precizat că după remediere durează până se reia furnizarea agentului termic… Am şi eu o întrebare: Ce distanţă e de la CET până în centru?! Este adus agentul termic de la Bucureşti, din altă ţară?!”, a conchis femeia.  

Un alt locuitor al zonei centrale a transmis: “Ne-a călit perioada Ceauşescu, ştim să supravieţuim cu apă încălzită la aragaj, să ne spălăm, că nu putem sta împuţiţi când venim acasă de la muncă, mai ales acum, în plină pandemie. Iar de căldură… mai o haină-două în plus, mai un calorifer care merge pe curent… Vai de capul nostru!”.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. mai Raúl le trebuie si la bucuresti la del venea pnldl si le cara caldura cu galeata in casa sa dea domnul cand or fi -25 grades sa nu aiba caldura eu nu ma doare capul am centrala pe gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.