Construcţia blocului cu 6 etaje, care îngrădeşte accesul pe alee către Garda de Mediu Constanţa, blocată momentan în instanţă

0
1104
În fața Gărzii de Mediu se va construi un hotel în regim S+P+6E. FOTO Cătălin SCHIPOR

Curtea de Apel Constanța a aprobat recursul Asociației Constanța Altfel și a decis rejudecarea cererii de anulare a Hotărârii Consiliului Local ce a permis ridicarea unui bloc cu șase etaje fix în fața sediului Gărzii de Mediu Constanța și care bloca accesul către acesta.

După ce Tribunalul Constanța a respins cererea Asociației Constanța Altfel de anulare a Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 36/13.02.2015, în recurs iată că aceasta a avut câștig de cauză. Curtea de Apel Constanța a decis luni, 5 iulie a.c., casarea în tot a sentinței atacate și a trimis cauza spre rejudecare, aceleiași instanțe, iar decizia este definitivă.

Tribunalul Constanța nu a dat câștig de cauză asociației, pe 20 iulie a.c., în dosarul în care pârâți sunt Consiliul Local, primarul municipiului Constanța și Gheorghe Dan Ciobîcă, deoarece a susținut că cererea a fost formulată de o persoană ce nu are calitate procesuală activă. 

Prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 36/13.02.2015, pe care Asociația Constanța Altfel o vrea anulată, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal delimitat de plajă (la nord), stațiunea Mamaia, Lacul Tăbăcărie, stația de epurare, strada Unirii, strada Pescarilor și stradă nou-proiectată, inițiat de S.C. Marco Chim S.R.L. și S.C. Nitalexil S.R.L. În baza acestui P.U.Z., Gheorghe Dan Ciobîcă a reușit să obțină, de la Primăria Constanța, în data de 29.01.2019, autorizația de construire pentru un imobil de locuințe colective, cu regim de înălțime S+P+6E, pe Bulevardul Mamaia nr. 294B, adică fix în fața sediului Gărzii de Mediu, între Bulevard și acesta.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, din nou, în fond, la Tribunalul Constanța.

Blocul este în prezent construit de Building BNB Mamaia S.R.L., care a cumpărat terenul pentru care existau deja toate documentele de urbanism necesare pentru începerea lucrărilor. Prima dată, acesta a aparținut Sisteme Internaționale de Afaceri S.A., înființată în 2003 și are ca acționari pe Valentin Gheorghe Ionescu, un binecunoscut apropiat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, și pe Masterjob Consultanță S.A. (în care sunt acționari tot Ionescu și Florin Dorobanțu. Terenul era, însă, ipotecat în favoarea Credit Europe Bank, pentru suma de 1,25 milioane de euro, și a fost scos la vânzare, printr-un executor judecătoresc.

Building BNB Mamaia S.R.L. are un unic asociat și administrator, pe Bogdan Constantin Budeanu. Obiectul principal de activitate al firmei din Eforie Sued este cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. În 2020, aceasta nu a avut activitate și a înregistrat pierderi de 367 de lei, având un singur angajat.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.