Construirea unui corp nou pentru Morga Constanța va costa peste 25 de milioane de lei

0
243

În cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța din 31 august a.c., a fost adoptat proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza SF/DALI, pentru proiectul „Construire corp nou pentru Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei Constanța»“. Valoarea totală a investiției se ridică la 25.372.845,22 lei, fără TVA.

În concordanță cu interesul de atragere a fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea durabilă a județului Constanța, Consiliul Județean Constanta intenționează să depună spre finanțare proiectul „Construire corp nou pentru Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sfântul Apostol Andrei Constanța»“, în cadrul exercițiului financiar european 2021 – 2027.

Construirea noului corp pentru Serviciul Clinic de Anatomie Patologică va asigura suportul pentru performanța actului medical, contribuind, astfel, la furnizarea de servicii medicale la standarde înalte de calitate și diversificarea activității acestuia. Noul imobil va include spații absolut necesare desfășurării activității didactice în domeniul Anatomiei Patologice, pentru studenții mediciniști și cadrele didactice universitare, asigurând, totodată, spații sigure de arhivare a produselor biologice și înscrisurilor aferente acestora, pentru perioada de timp prevăzută de legislația în vigoare, precum și spații de depozitare în deplină siguranța a materialelor inflamabile absolut necesare lucrului în Anatomie Patologică. Totodată, se urmărește diversificarea activității, prin crearea de spații de lucru pentru Laboratorul de Genetică.

Odată cu finalizarea acestui obiectiv de investiții, actul medical se va desfășura în siguranță, iar siguranța pacientului este prioritară. Actul medical se va desfășura eficient, într-un mediu curat și într-un spațiu inteligent.

Pentru proiect au fost obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile solicitate prin Certificatul de urbanism.

Valoarea totală a investiției este de 25.372.845,22 lei, fără TVA, din care lucrări de construcții – montaj (C+M) de 12.641.837,50 lei, fără TVA.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.