VIDEO. Primarul Cîrjaliu: „La inaugurarea celei mai moderne școli din Dobrogea, «Ion Borcea» din Agigea, nu a participat nimeni de la ISJ Constanța“

0
1672

Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, și despre debutul anului școlar la noua unitate de învăţământ din localitate. Este vorba de Școala Gimnazială „Ion Borcea“ construită cu peste 2,6 milioane de euro, din fonduri europene.

„Noua școală este unică în Dobrogea, cea mai nouă din ultimii 33 de ani. Terenul este unul extrem de generos. La deschiderea noului an școlar, au participat toți locuitorii comunei Agigea, implicit cei din localitățile Lazu și Ion Borcea, deoarece fac parte din unitatea administrativ-teritorială. Sâmbătă, pe data de 9, a avut loc inaugurarea acestei școli. Cu mic, cu mare au fost plăcut impresionați de noua unitate de învățământ. Administrația locală se implică foarte mult în dezvoltarea comunității“, a declarat primarul Cristian Cîrjaliu.

Acesta a vorbit și despre structura noii școli din Agigea: 20 de săli de clasă, laboratoare, birouri, cancelarie, bibliotecă, cabinet medical, amfiteatru, sală de sport acoperită, teren de sport în aer liber.

„Noua clădire are în componența sa foarte multe săli de clasă, sală de mese, amfiteatru și patru laboratoare: chimie, informatică, fizică. Totodată, există și o sală de sport“, a spus edilul-șef.

Însă, la inaugurarea noii școli nu a participat niciun reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, deși Primăria a lansat invitații în acest sens.

„La inaugurarea acestei școli a venit și fiica mea cea mare, iar când a văzut ce am realizat a început să plângă. Deși am invitat foarte multe persoane și directori ai instituțiilor publice, vreau să vă spun că din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu a venit nimeni, nici pe data de 9 septembrie, la inaugurare, dar nici luni, 11 septembrie, nu a venit nimeni. Totodată, nici din partea Inspectoratului de Poliție Județean, pentru a ține un discurs. Însă, prezenți au fost domnul senator PSD Felix Stroe, ministrul secretar de stat Dan Ștefan Chiru, ce s-a implicat în realizarea proiectului, a precizat Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.