VIDEO. În cartierul I.C. Brătianu, nu dispar străzile de pământ nici anul acesta

0
282

În cartierul I.C. Brătianu, după calea ferată și sediul mai multor firme de construcții, găsim o zonă neglijată de administrația locală: străzi neasfaltate, unele încă de pământ, vegetație crescută în exces și multe gunoaie. Locuitorii de aici spun că Primăria a uitat de ei.

Pe strada Justiției și pe strada Slt. Chiose Sandu întâlnim asfalt și trotuare, dar după acestea, arterele sunt doar pietruite sau de pământ, cum ar fi strada Locotenent Haneș și Intr. Gheorghe Haneș.

Această zonă pare că nu face parte din municipiul Constanța: câteva locuințe sunt de vânzare, altele sunt părăsite și în stare de degradare, înghițite de vegetația crescută în exces. Totodată, cum în apropiere de află calea ferată, aici există pericol extrem de mare pentru persoanele o traversează pentru a ajunge pe Bulevardul I.C. Brătianu.

Nu este amenajată o trecere la nivel cu calea ferată pentru pietoni, accesul persoanelor neautorizate fiind interzis în zonă, potrivit prevederilor legale în vigoare. Trecerea prezentată în imagini este una improvizată.

Deși peste tot sunt buruieni și de gunoaie, locuitorii din zonă încă speră ca administrația locală să intervină și să efectueze lucrări de modernizare, reabilitare și asfaltare.

„Este foarte greu, mai ales când plouă deoarece, pe străzile care încă sunt de pământ, înotăm prin noroaie. Aici unele case sunt de vânzare sau arată deplorabil, proprietarii le-au lăsat așa și vă dați seama că s-au strâns gunoaie, iar iarba a crescut foarte mult. Nu prea există trotuare, mai ales pe arterele neasfaltate. Suntem precum în Evul Mediu aici“, ne-a spus un locuitor al zonei.

„Vrem și noi străzi asfaltate, trotuare. Aleșii locali ar trebui să vină și pe aici“, a mai spus un localnic.

Am solicitat reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța informații legale de aceste străzi din cartierul I.C.Brătianu și, din nefericire, ele nu sunt incluse în proiectul ce vizează „Îmbunătățirea mobilității urbane pe Bulevardul I.C. Brătianu“. „Nici anul acesta ele nu sunt incluse în vreun proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii“, a mai transmis Municipalitatea.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.