Continuă încătușările pe litoral! Arestul s-a umplut cu cetățeni străini veniți la „distracție“

0
528
Sunwaves 2023. Imagine cu rol ilustrativ. FOTO: Facebook

Minivacanța de 1 Mai s-a încheiat de aproape o săptămână, dar arestările continuă. Aici ne referim la valul de tineri prinși cu droguri asupra lor, în special străini. Unii le dețineau pentru consum propriu, alții pentru trafic în cadrul festivalului Sunwaves din Mamaia. La mare căutare, din câte se pare, a fost cocaină roz.

Minivacanța de 1 Mai din anul 2023 a adus, la malul mării, cei mai mulți turiști din ultimii ani. Printre punctele de atracție s-au aflat și festivalurile, în special cel de muzică electronică din Mamaia.

Însă, încă de cum au ajuns în stațiune, tinerii au început să pice pe capete, în sensul că erau săltați de oamenii, întrucât dețineau droguri. Au avut loc razii, percheziții și rețineri în vederea arestării preventive. Mai multe persoane au ajuns după gratii.

Și iată că DIICOT încă nu a terminat treaba. Pe 5 mai 2023, alte trei persoane au fost arestate preventiv. Este vorba despre Citizia Eleonora, Filippo Mosca și Luca Cammalleri.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Citzia Eleonora, Mosca Filippo, Cammalleri Luca, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5.05.2023 până la data de 03.06.2023, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Onorariul avocatului din oficiu Ismail Ghiulfer Aisun, în cuantum de 340 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.05.2023“, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța.

De asemenea, pe 3 mai a.c., a fost arestat Jordan Thomas Anderson, pentru deținere de droguri pentru consum propriu.

Așa cum este precizat mai sus, la mare căutare a fost cocaina roz. Spre exemplu, în unul din dosare, în data de 28.04.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea a șase inculpați, cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. În cauză s-a reținut că inculpații au introdus în România, au transportat, au depozitat și au deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, în data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.

De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de Ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine“) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.

Cei șase inclupați sunt Francis Samuel Jay, Andriani Kallis, Fletcher Jay Anthony Cabrera, Ryan Mark Townsend, Christy Sean Meehan și Francis Gerard Dillon.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.