Profesorul din Constanța trimis în judecată pentru corupere de minori a cerut să fie scos din Registrul național al persoanelor care au comis infracțiuni sexuale

0
543
Foto cu rol ilustrativ

Alexandru Laurențiu Ciorogaru, cadru didactic la o școală din Dobromir (la data faptelor), a fost trimis în judecată pentru coruperea sexuală a minorilor, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Medgidia, pe fond. La unul din termenele de judecată, acesta a cerut scoaterea sa din Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prevăzut de Legea nr. 118/2019.

În data de 7 aprilie a.c., magistrații Judecătoriei Medgidia i-au respins cererea.

Respinge cererea de neintroducere și de scoatere a inculpatului din Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prevăzut de Legea nr. 118/2019, ca neîntemeiată“, potrivit minutei judecătorești.

Precizăm că, pe 1 iulie 2021, Poliția Română a operaționalizat Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Acesta se organizează și se ține de unitățile Poliției Române, prin structuri specializate în acest domeniu. Registrul se constituie ca o evidență distinctă de cea a cazierului judiciar, în cadrul Sistemului Național de Evidență Informatizată a Cazierului Judiciar, constituit potrivit Legii nr. 290/2004, privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Revenind la Alexandru Laurențiu Ciorogaru, cadru didactic la o școală din Dobromir, precizăm că acesta este acuzat că îşi făcuse un obicei în a pipăi elevii, ceea ce s-a întâmplat ani la rând. Faptele sale au fost dezvăluite în primăvara anului 2022, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au reținut în sarcina profesorului fapte de agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor, în mod repetat. A fost trimis în judecată, la Judecătoria Medgidia, pe 29.04.2022.

Potrivit procurorilor, bărbatul ar fi abuzat sexual șase minori, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani. Mai exact, individul este cercetat pentru corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de două minore de 15 ani, corupere sexuală a minorilor față de un minor de 16 ani, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față un minor de 13 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat în perioada septembrie 2018 – februarie 2022, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de un alt minor tot de 13 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat din septembrie 2020 până în februarie 2022, corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, față de un minor de 14 ani la data comiterii primului act material, pe care l-ar fi abuzat din septembrie 2020 până în februarie 2022.

Anchetatorii au precizat că individul atingea adolescenţii pe fese, pe picioare și în zonele inghinale.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.