Continuă proiectele cu fonduri europene la Albești

0
57

Albești este una dintre comunele din județul Constanța în care au fost implementate, de-a lungul timpului, multe proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea localității, în special proiecte de infrastructură. Pe fonduri europene este și proeictul de alimentare cu gaze a întregii comune, promisiunea pe care Gheorghe Moldovan a făcut-o în campania electorală din 2020.

În comună s-au derulat lucrări de asfaltare, de alimentare cu apă a gospodăriilor din comună, canalizare, reabilitare a căminelor culturale, însă proiectele continuă pentru că localitatea este într-o permanentă dezvoltare. Tot cu fonduri europene, în comuna Albești au început lucrările de construcție a unei grădinițe cu program prelungit în satul Cotu Văii, proiect a cărui valoare este de 500 de mii de euro, dar și reabilitarea căminului cultural din satul Vârtop.

„Avem multe proiecte la Albești. Sunt în lucru două proiecte pentru două grădinițe la Cotu Văii și la Abești, avem pe fonduri europene un cămin cultural la Vârtop, iar la CNI avem depuse două proiecte pentru construcția de două cămine culturale noi la Cotu Văii și la Arsa. Mai avem un proiect pentru un dispensar în Albești și un proiect pentru asfaltarea de drumuri. Acum așteptăm și evaluarea pentru proiectul cu alimentare cu gaze, noi nu ne-am unit cu nici o comună. Sunt destule proiecte depuse, dar acum să vedem dacă o să le obținem finațări”, a precizat Gheorghe Moldovan.

Precizăm că în comuna Albești va începe un amplu proces de asfaltare. Prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP) se va implemnta proiectul „Modernizare DJ393 ARSA – DJ391 – Albești – Coroana, com.Albesti, satul Arsa, Albesti și Coroana”. Tronsonul de drum judeţean DJ 393 ce face obiectul investiţiei are o lungime totală de 9691.69 ml, face legătura între reşedinţa comunei Albeşti şi satele componente Arsă şi Coroana şi este împărţit în două sectoare distincte respectiv sectorul 1: Arsa-Albeşti şi sectorul 2: Albeşti-Coroana.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.