Investiții noi în comuna Bărăganu. Se va construi o sală de sport, iar elevii vor primi tablete

0
479
Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu

Bărăganu este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, formată din satele Bărăganu (reședința) și Lanurile. În comună sunt peste 2000 de locuitori care se vor bucura de investiții noi în următoarea perioadă. Primarul comunei, Magdalena Neague, are în plan mai multe proiecte pe lângă cele care se află deja în implementare.

Locuitorii din comuna Bărăganu se vor bucura de străzi asfaltate, de un Cămin Cultural modern, iar elevii vor avea tablete pentru a putea participa la orele online și nu numai. Un alt proiect care se află în implementare este construirea unei sali de sport în curtea Școlii „Emil Gârleanu” cu clasele I-VIII din localitatea Bărăganu. Cei 270 de elevi ce învață în cadrul acestei unități școlare, elevi atât din localitatea Bărăganu cât și din Lanurile, vor beneficia de această sală. Aici, elevii vor putea desfășura orele de educație fizică, dar și diferite competiții sportive precum și alte activități cultural-artistice sau recreative.

Avem în derulare mai multe proiecte, unul din ele este cel de alimentare cu apă pe PNDL 2 care este aproape de finalizare. Am depus și un proiect pe fonduri europene pentru achiziționarea de tablete pentru cei 270 de elevi din comună, dar am înțeles că încă nu s-au analizat dosarele. Un alt proiect pe care îl avem este modernizarea iluminatului public cu leduri noi, așteptăm finațarea. De asemenea, așteptăm acordul CNI pentru a putea începe licitația pentru Căminul Cultural din Bărăganu și construirea sălii de sport din curtea Școlii Emil Gârleanu”, a precizat primarul comunei.

Totodată, și Magdalena Neague are în plan să aducă rețeaua de gaze în comună, iar pentru acest lucru a făcut deja primele demersuri. În același timp, un alt proiect important îl reprezintă asfaltarea drumurilor.

Pentru anul acesta am în lucru un proiect de asfaltare, acum fiind în lucru ridicările topo pentru străzi. Avem 12 km de asfaltat pe Bărăganu și Lanurile. Mai avem și proiectul pentru gaze, am trimis deja că sunt de acord să ne asociem cu comunele Topraisar și Amzacea. Acum lucrăm la studiul de fezabilitate și vom depune proiectul”, a mai precizat Magdalena Neague.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.