Intervenție chirurgicală la Spitalul Vetzone: un buldog francez operat de patologia Cherry Eye

0
317

Reporterii ziarului Focus Press au discutat cu fondatorul Spitalului Veterinar din Constanța, doctorul Laurențiu Leica, despre o intervenție chirurgicală aparte, ce a fost încheiată cu succes.

Este vorba despre hiperplazia glandei pleoapei a treia la câini, sau Cherry Eye care este de fapt o inflamarea a membranei și este o afecțiune destul de comună la câini, dar în special la anumite rase ca: Cocker Spaniel, Beagle, Bulldog, Shih-Tzu, Boston Terrier, Saint Bernard, Poodle, Boxer, Chow-Chow, Cane Corso sau Dog German.

La Spitalul Vetzone, de această afecțiunea a fost operat Hugo, un buldog francez, iar despre această intervenția ne-a vorbit doctorul veterinar Laurențiu Leica.

”Cherry Eye este o patologie a ochiului, a glandei lacrimale sau hiperplazia glandei lacrimale. Trebuie să stabilim un pic despre diagnostic. Când vedem un cățel, de obicei din rasele molosoide, de obicei buldog, Cane Corso, când vedem că au o cărniță în jurul ochilor ieșit în evidență, care de multe ori îl deranjează pentru că astupă o parte din suprafața ochiului. Este neapărat nevoie să consulte un medic veterinar, deoarece această hiperplezie a glandei lacrimale, dacă stă mult în exterior ea se poate usca, se poate răni cu gheara, pentru că animalul simte un disconfort, iar singura soluție este cea chirurgicală. Sunt mai multe metode, noi folosim o metodă denumită Morgen Pocket, adică metoda chirurgicală. Este o metodă prin care noi îngropăm această glandă într-un sac conjuctival, creat special de noi, cu scopul de a păstra întreagă această glandă, fiind foarte importantă, nu o scoatem. Glanda lacrimală are un rol foarte important în sănătatea ochiului, prin faptul că, prin producția de lacrimi și prin mișcarea involuntară a lacrimilor, acestea spală permanent ochiul. Extragerea ei este o greșeală fantastică, în timp se produce boala ochiului uscat”, a declarat Leica.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.