Contrabandiști condamnați la Constanța: cea mai grea pedeapsă a primit-o o femeie – 5 ani cu executare

0
2936

Patru contrabandiști, printre care și o femeie, au fost condamnați, în primă instanță, fiind vorba despre un dosar deschis în primăvara anului trecut, când polițiștii de la Transporturi au făcut mai multe percheziții domiciliare.

În fapt, vorbim despre patru contrabandiști de țigări care au fost filați de oamenii legii, săltați și duși la audieri pe data de 22 aprilie 2020, când toată lumea stătra în casă, în perioada când a fost instaurată starea de urgență. Așa se face că pe acea dată, poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorilor și cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Constanţa, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

„Cu ocazia descinderilor au fost identificate şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 27.000 de ţigarete de diferite mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare, susceptibile a proveni din activitatea de contrabandă, dar şi mai multe sume de bani (8.100 de lire sterline, 6.200 de euro, 3.450 de lei)”, se arată într-un comunicat al IPJ din vremea respectivă.

 La sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au fost conduse pentru audieri 4 persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 68 de ani, respectiv: Natalia M., Adrian M., Florin N. și Viorel Vasile P., care au fost și reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia au fost propuși pentru arestare, apoi au fost trimiși în judecată peste aproximativ două luni, pentru contrabandă calificată. Revenind în prezent, la finalul cercetării judecătorești instanța i-a condamnat pe trei dintre ei la pedepse cu suspendare, astfel: Adrian M. – 2 ani și 6 luni cu suspendare, Florin N. – un an și 8 luni cu suspendare, Viorel Vasile P. – 2 ani cu suspendare, iar cea mai grea pedeapsă a primit-o Natalia M., care a primit 2 ani și 6 luni, însă judecătorii au stabilit că femeia a săvârșit fapta în termenul de încercare stabilit într-un alt dosar, unde a primit o pedeapsă cu suspendare. Astfel, în urma contopirii pedepselor a rezultat 5 ani și 2 luni de detenție cu executare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.