Controale prin cluburi și terase: s-a verificat modul de respectare a normelor aplicate în starea de alertă

0
151
Foto-arhivă

Au fost, din nou, razii prin cluburi și terase, duminică seară. Circa 170 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai ISU, ITM, DSV, DSP și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 135 de societăți comerciale și au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 26 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 144 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 11 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 21 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul ISU au efectuat controale la 12 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 50 de deficienţe, fiind aplicate 50 de sancțiuni (35 de avertismente şi 15 amenzi), în valoare totală de 17.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.