Conturile lui Nicușor Constantinescu, blocate de CJC pentru 6,5 milioane de lei

0
568
Nicușor Constantinescu-foto: Cătălin Schipor

Așa cum menționam într-un articol anterior, Consiliul Județean Constanța a emis 25 de adrese de înființare a popririi pe numele lui Nicușor Constantinescu. Valoarea totală a acestora este de 6,5 milioane de lei.

Consiliul Județean Constanța a emis somații și adrese de înființare a popririi pe numele a șase persoane, inclusiv din Năvodari și Mihail Kogălniceanu. Printre acești contribuabili se numără și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. Un număr de 25 de astfel de documente au fost eliberate pe numele acestuia.

Unele dintre popriri vizează recuperarea sumei de 442,85 lei, reprezentând cheltuieli judiciare stabilite de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție – Secţia Penală în dosarul penal în care fostul președinte al C.J.C. a fost judecat pentru mai multe plăți nelegale către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri Constanţa, în principal pentru realizarea de perdele forestiere.

Alte popriri vizează recuperarea sumei de 5.464.005,62 lei, plăți nelegale efectuate de C.J.C. către S.C. Soti Cable Neptun S.R.L (TV Neptun), dar și a sumei de 1.074.409,92 lei, accesoriile aferente acestor plăți, stabilite tot de instanță. Reamintim că D.N.A. susținea, în 2015, cu privire la aceste infracțiuni că „în perioada 2009 – 2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu şi în scopul obţinerii, direct sau indirect, a unui folos patrimonial pentru sine sau pentru altul, a efectuat următoarele acţiuni: a încheiat şase contracte de prestări servicii, cu două firme, la care asociat este o persoană aflată în relaţii comerciale cu inculpatul, şi a efectuat plăţi din fonduri publice în temeiul acestor contracte, în mai multe rânduri“.

Toate cele 25 de popriri au fost trimise către Banca Transilvania, societăți de investiții financiare și societăți comerciale deținute de Nicușor Constantinescu.

„Sumele trebuie recuperate de către Consiliul Judeţean Constanța deoarece prin Decizia nr. 239/A/11.07.2019, instanţa obligă inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel la plata sumei de 442,85 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către Consiliul Judeţean Constanța. Totodată, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța nr. 2425/118/2019, reclamanta U.A.T. Județul Constanţa a solicitat, în contradictoriu cu pârâtul Constantinescu Daniel Nicuşor, restituirea sumelor plătite către S.C. Soti Cable Neptun S.R.L. Prin sentinţa civilă nr. 2962/25.11.2019, pronunțată de către Tribunalul Constanţa, instanţa admite cererea de chemare în judecată și obligă pârâtul să plătească către reclamant suma de 5.464.005,62 lei și accesoriile aferente“, ne-au transmis reprezentanții C.J.C., conform informațiilor transmise de Compartimentul Impozite, Taxe, Executări Creanțe.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.