Corina Martin: Merg în Parlament cu o lege a turismului și cu inițiativa “Doi ani de taxe zero pentru operatorii din HoReCa”

0
700

Corina Martin este singurul candidat independent înscris în cursa pentru alegerile parlamentare, la Constanța. Ea și-a început activitatea politică pe 30 aprilie 2020, odată cu înscrierea în Partidul Ecologist Român, formațiune politică din partea căreia a candidat la alegerile locale din septembrie 2020, pentru Primăria municipiului Constanța. Corina Martin a demisionat din PER pe 19 octombrie 2020 și a ales să candideze independent pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie 2020.

Corina Martin a vorbit într-un interviu Focus Press despre motivele candidaturii sale la Parlament în Camera Deputaților. Aceasta a menționat că ține foarte mult la promisiunile pe care le-a făcut oamenilor, în fiecare zi, pe străzile Constanței și că o interesează mai mult acest lucru decât calitatea de membru al unui partid politic.

Am înregistrat un rezultat bun la alegerile locale pentru două luni de politică, cu o campanie așa cum am gândit-o eu. Nu la fel s-a întâmplat și cu rezultatele obținute de Partidul Ecologist Român în alte filiale județene, ceea ce nu a fost pe măsura așteptărilor noastre. Eu am demisionat din partid după ce am discutat cu președintele organizației județene, Daniel Moraru, despre dorința mea de a candida independent. Pentru mine pare soluția cea mai bună pentru că eu țin mai mult la promisiunile pe care le-am făcut oamenilor decât la eticheta de a fi membru într-un partid. Candidez independent pentru că țin să dovedesc că am intrat foarte serios în politică și că nu am candidat la Primăria Constanței pentru un partid sau pentru un alt candidat”

Nu sunt un om necunoscut locuitorilor din județul Constanța. De-a lungul vremii, oamenii au ajuns să mă cunoască și să afle cu adevărat ce face Corina Martin și cine este ea. Eu am lucrat foarte mult cu parlamentarii de-a lungul celor 15 ani de activitate la conducerea organizațiilor din turism. Am fost foarte des prezentă în Parlament pentru a argumenta toate cererile noastre din turism și HoReCa. Am ales Camera Deputaților pentru că este și un calcul aici matematic și sunt mai multe șanse decât la Senat. Circumscripția Electorală nr.14 Constanța are 11 mandate de deputați și doar cinci mandate pentru Senat. Evident că este dificil ca independent să ajungi totuși în Parlamentul României, este o provocare cea pe care mi-o asum, din nou. Sunt omul provocărilor și lupt pentru drepturile constănțenilor”.

„La primele mele vizite de lucru în Camera Deputaților unde am avut ocazia să mă întâlnesc și cu parlamentari de Constanța, îmi amintesc că erau ceva mai activi acești parlamentari. Ceea ce m-a nemulțumit în tot acest timp, interacționând cu parlamentarii de Constanța, este că nu am avut parte de mai multe inițiative din partea lor. Acest lucru mi-a ridicat foarte multe semne de întrebare și de-a lungul timpului m-am gândit. «Ei bine, oamenii aceștia candidează pentru a ne reprezenta pe noi, constănțenii, timp de patru ani în Parlamentul României și nu au o activitate susținută în acest Parlament?» M-am așteptat să fiu abordată de parlamentarii constănțeni, să fiu întrebată, să fiu consultată, ca și alți colegi ai mei, experți în turism. Nu s-a întâmplat acest lucru. Eu îmi doresc să fiu un parlamentar activ pentru că nu am avut parte de o contribuție însemnată din partea parlamentarilor din Constanța.”

„Voi întreba întâi alegătorii ce anume este important să susținem acum ca și initiative legislative sau ca noi legi pentru bunăstarea constănțenilor și a românilor. Evident că am propriile mele proiecte și idei. Printre acestea își va găsi loc cu prioritate legea turismului și de aceea o inițiativă legislative pe care o am este doi ani de taxe zero pentru operatorii din HoReCa. Vreau să mai spun că sunt singurul om din turismul românesc care candidează în Parlamentul României”

Despre cum crede Corina Martin că se vor desfășura alegerile parlamentare, dar și despre o campanie inedită de promovare a județului Constanța, puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.