România nu-l mai poate extrăda pe italianul arestat la Constanța, acuzat că a violat, timp de 7 ani, fetița concubinei

0
2255
Curtea de Apel Constanța - Foto: Focus Press

Cazul italianului Marrandino Abramo, arestat la Constanța și acuzat că și-ar fi violat fiica vitregă, timp de 7 ani, a fost, din nou, pe masa judecătorilor Curții de Apel Constanța, dosarul fiind deschis ca urmare a solicitării autorităților judiciare italiene privind extrădarea. Doar că, și dacă ar vrea, autoritățile române nu ar mai putea face acest lucru: italianul a decedat!

Marrandino Abramo, în vârstă de 51 de ani, era căutat pentru a putea răspunde în fața legii pentru torturile și abuzurile la care a supus-o pe fetița concubinei sale, încă de când copila avea doar 3 ani. Timp de șapte ani a violat-o și a bătut-o, potrivit autorităților din Italia,  dar a șinut-o și închisă în casă, pentru a nu putea vorbi cu cineva despre ororile prin care trecea.

În cele din urmă, totul a ieșit la iveală, iar italianul a fost cercetat și condamnat ”pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de abuz sexual asupra unui minor şi rele tratamente aplicate membrilor familiei, fapte prevăzute și condamnate de Codul penal italian”, potrivit încheierii de ședință a Curții de Apel Constanța.

Astfel, individul a fost dat în urmărire internațională, iar în vara acestui an, el a fost depistat în România, fiind arestat preventiv, urmând a fi extrădat.

”Dispune predarea persoanei solicitate MARRANDINO ABRAMO către autorităţile judiciare din Italia, cu respectarea regulii specialităţii predării”, a dispus Curtea de Apel Constanța, în urmă cu câteva luni.

Ultima încheiere de ședință a aceleiași instanțe arată o altă hotărâre a judecătorilor:

Dispune revocarea executarii mandatului european de arestare emis la 30.04.2020 de Parchetul de pe lânga Tribunalul din Modena – Republica Italiana, privind persoana solicitata Marrandino Abramo, urmare a decesului acestuia, survenit în noaptea de 08/09.09.2020. Constată încetată de drept măsura arestării în vederea predării. Se comunică potrivit art. 109 alin. 2 din Legea 302/2004. Definitivă. Pronuntata în sedinta publică, astazi, 27 Octombrie 2020”.

Prin urmare, cazul italianului violator a fost închis.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.