Spitalul de Boli Infecțioase cumpără medicamente de aproximativ 50 de milioane de lei, pentru tratarea COVID-19 și a altor boli

0
1971

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a inițiat o licitație deschisă on-line pentru semnarea unor acorduri-cadru pentru următorii doi ani, de furnizare a medicamentelor necesare pentru tratamentul pacienților care sunt infectați cu COVID-19 sau suferă de alte boli infecțioase. Cele 85 de loturi de medicamente au o valoare maximă estimată de 49.523.184 de lei.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța este un spital de referinţă din judeţ, atât datorită adresabilităţii existente pe tot parcursul anului (focare de toxiinfecție alimentară, epidemii, boli carantinabile, boli tropicale, Centrul Regional HIV/SIDA, profilaxie și tratament antirabic, pentru constănțeni și turiști), cât și ca spital care acordă asistență medicală pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, unitatea medicală deţine stocuri de medicamente, dar din cauza cazuisticii (creșterea numărului de infecții cu COVID-19), sunt necesare și alte medicamente care să acopere necesarul spitalului.

Din acest motiv, unitatea medicală a inițiat o licitație deschisă on-line în SICAP pentru semnarea unor acorduri-cadru pentru următorii doi ani, de furnizare a 85 de loturi de medicamente, cu o valoare maximă estimată totală de peste 49 de milioane de lei.

Toate produsele trebuie să fie acoperite de garanţie de minimum un an, iar aceasta începe de la data livrării lor. Ea se va face pe baza comenzilor ferme ale spitalului, la farmacia unității medicale. Onorarea comenzii se va efectua în termen de maximum 48 de ore. La livrare, medicamentele vor fi însoțite de certificate de garanție și de documente de certificare a calității, și de respectare a condițiilor speciale de temperatură, conform dispozițiilor legale în vigoare.

Achiziția medicamentelor se va face conform criteriului prețul unitar cel mai scăzut.

Prețul ofertat va fi mentinut timp de doi ani de la data semnării fiecărui acord-cadru, iar în cazul modificării prețurilor din Catalogul medicamentelor publicat de Ministerul Sănătății,  prețul unitar de achiziție se va modifica proporțional.

Firmele interesate pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi până pe 2 decembrie a.c., ora 15.00.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.