COVID-19. Prima zi de vaccinare în România. La Constanţa, din 57 de cadre medicale programate, s-au vaccinat 55

0
598

Duminică, 27 decembrie a.c., a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. La Constanţa, s-au vaccinat 55 decadre medicale, primul vaccinat fiind dr. Sorin Rugină.

Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusulSARS-CoV-2.

Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).

La Constanţa, din 57 de cadre medicale programate pentru vaccinare, s-au vaccinat 55. Două persoane au fost reprogramate, una dintre ele cu o contraindicaţie temporară. Despre a doua persoană, care nu s-a vaccinat deşi era programată pentru ziua de duminică, nu se cunosc momentan motivele.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.