VIDEO. Iată declarațiile primului constănțean care s-a vaccinat anti-COVID!

0
742

Medicul Sorin Rugină s-a vaccinat duminică, 27 decembrie a.c., împotriva COVID-19. El susține că aceasta este singura armă pe care o avem împotriva pandemiei.

Primul constănțean care s-a vaccinat antiCOVID (duminică, în jurul orei 10.00) este medicul prof.univ.dr. Sorin Rugină, coordonatorul campaniei de vaccinare din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Deocamdată el nu are nicio reacție adversă.

Este posibil să apară și reacții adverse. Le vom urmări. Fiecare persoană care va fi vaccinată va primi fișa de reacții adverse. Acestea vor fi declarate în fișa respectivă, pentru a fi centralizate și a avea o imagine de ansamblu asupra campaniei.

Dureri la locul înțepăturii ați văzut că nu există. Sunt posibile tumefacții, cefalee, stare de oboseală, febră. Reacțiile adverse de care se teme populația au o frecvență mai mare de a apărea la revaccinare, în etapa a doua“, a spus Sorin Rugină după vaccinarea antiCOVID.

Potrivit acestuia, vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva pandemiei și el are încredere în acesta, deoarece medicina a ajuns foarte departe, iar tehnologia prin care se realizează acest vaccin nu conține nicio particulă virală.

Eu nu cred că sunt persoane împotriva vaccinului antiCOVID, după realitățile care ne înconjoară, în afara celor care sunt antivacciniști convinși, care sunt împotriva vaccinării în general.

Avem dovada palpabilă că virusul este de necontrolat altfel: numărul mare de pacienți din Reanimare și numărul de decese. Toată lumea urmărește cifrele, nu? Colegii noștri sunt la fața locului și percep mult mai bine care este realitate. Avem dovada certă că nu avem altă armă decât vaccinarea. (…)

Acest vaccin este rezultatul cercetării științifice mondiale. Medicina a ajuns foarte departe, vaccinologia este una din primele științe, din 1796, și iată că are tehnologii și au fost create deja cinci vaccinuri. Ați văzut câte vaccinuri vor intra pe piață, cu diverse tehnologii.

Această tehnologie, cu ADN-ARN, este cea care a permis să se facă într-un timp scurt un număr foarte mare de doze, fără să conțină nicio particulă virală“, a explicat medicul Sorin Rugină, fostul rector al Universității „Ovidius“ din Constanța.

V.I.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.