VIDEO. UPDATE. Medicul Sorin Rugină, primul constănţean care s-a vaccinat împotriva COVID-19

0
2577

Medicul Sorin Rugină, coordonatorul centrului de vaccinare de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, s-a vaccinat duminică, 27 decembrie a.c., împotriva COVID-19.

Medicul Sorin Rugină este primul constănţean imunizat. Din primul flacon au fost vaccinaţi prof.univ.dr. Sorin Rugină, dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Irina Magdalena Dumitru, medicul şef al Secţiei clinice II Adulţi, dr. Simona Diaconu şi asistenta Florentina Lascu.

Prof.univ.dr. Sorin Rugină

„Este posibil să apară și reacții adverse. Le vom urmări. Fiecare persoană care va fi vaccinată va primi fișa de reacții adverse. Acestea vor fi declarate în fișa respectivă, pentru a fi centralizate și a avea o imagine de ansamblu asupra campaniei.

Dureri la locul înțepăturii ați văzut că nu există. Sunt posibile tumefacții, cefalee, stare de oboseală, febră. Reacțiile adverse de care se teme populația au o frecvență mai mare de a apărea la revaccinare, în etapa a doua“, a spus Sorin Rugină, după vaccinarea anti-COVID.

Cadrele medicale vor să fie un exemplu pentru întreaga populaţie. Aşadar, Constanţa dă startul campaniei de vaccinare împotriva COVID. Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 creşte pe zi ce trece în România, iar medicii sunt extenuaţi. Singura metodă eficientă de a scăpa de pandemia de COVID este vaccinarea.

Primii constănţeni au fost imunizaţi în data de 27 decembrie, prima zi de vaccinare europeană. Discutăm despre angajaţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanța, unitate unde a fost amenajat primul centru de vacinare din Constanța. Aproape 200 de cadre medicale vor fi imunizate de duminică și până marți.

Reamintim că primele doze de vaccin antiCOVID au ajuns la Constanța, la spital, în acestă dimineață, în jurul orei 06.30. De la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“, unde sunt depozitate primele 10.000 de doze care au ajuns în România, au fost distribuite 170 de doze la Constanța.

Alexandra VASILE, Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.