Cu cât se mai vând apartamentele în zona Gării din Constanța

0
667

Prețurile pentru locuințe în principalele orașe din România nu s-a schimbat semnificativ în ultimele două luni, însă specialiștii atrag atenția că piața imobiliară va suferi efectele pandemiei de coronavirus, mai ales dacă împrumuturile vor fi mai greu de luat.

Până acum, efectele pandemiei de coronavirus nu au modificat simțitor prețul apartamentelor. La nivel național, prețul unui metru pătrat util pentru un apartament se situează în jurul valorii de 1.370 euro, ușor mai scăzut față de luna martie, arată datele platformei Imobiliare.ro. Acest lucru înseamnă că prețului unui apartament standard de două camere, cu o suprafață utilă de 60 de metri pătrați, ar fi în jurul valorii de 82.000 de euro.

Potrivit experților în marile orașe, singura excepție fiind Constanța, valoarea medie a unui apartament s-a majorat. În luna decembrie, în Constanța un metro pătrat ajungea la valoarea de 1.241 €. Astfel, prețurile apartamentelor nu au crescut, dar nici nu au scăzut așa cum probabil se aștepta toată lumea. De exemplu, în zona Gării, prețurile variază între 80.000 și 130.000 de euro, în funcție de numărul de camera.

Un apartament cu două camera de 62 de mp, situat la etajul 7 din 7 se vinde cu 80.000 de euro. Apartamentul este decomandat, mobilat și utilat și are vedere directă la mare. Are 49 mp interior si 12 mp terasa cu canapea, masa si copertina rulanta. Terasa poate fi închisă foarte ușor. Se vinde cu 2 locuri de parcare, unul exterior si unul la subteran, pe care exista contract de propietate diferit.

Un alt apartament cu două camera situate într-un bloc nou, la etajul 2 din 8 se vinde cu 81.900 de euro. Este un apartament de 64 de mp de spatios orientat către S-V.  Dispune de finisaje de calitate, bloc civilizat prevazut cu 2 lifturi, este situat într-o zonă foarte liniștită cu acces ușor către gară, Far, centru, având la îndemână mijloace de transport în comun. Apartamentul este deosebit din toate punctele de vedere, există posibilitate de achiziție garaj subteran sau loc de parcare suprateran, blocul este curat, modern, cu subsol antiatomic, acces în incinta pe baza de cartelă, barieră, și interfon cu video, se arată în anunț.

În ceea ce privește un apartament cu trei camera, prețurile încep să crească. Astfel pentru o locuință de 105 mp situate la etajul 6 din 7 se cer 130.000 de euro. Imobilul este un aparament cu 4 camere transformat în 3 camere generoase, cu 4 balcoane, renovat, având vizibilitate pe trei laturi ale blocului, inclusiv spre mare. Imobilul se vinde cu bucatăria mobilată și utilată, dormitor, dressing hol.

Tot 130.000 de euro este și un duplex cu cinci camera care are 115 mp și este laetajele 4 și 5. Duplexul este compus din 2 băi, 2 balcoane, 2 holuri și bucatarie, în suprafață utilă totală de 98,99mp + 16,16mp balcoane (total suprafață utilizabila 115,15mp). Imobilul este într-un bloc construit din BCA poziționat în zona Stadion Portul – Centru de scafandri. Conform nevoilor actualilor proprietari, în momentul de față apartamentul este configurat în – living, 2 dormitoare cu 2 bai, 2 holuri, cameră dressing si makeup, camera de studiu/birou, zona bucatarie și servit masa, zona de gătit amenajată în balconul de la etajul 4 (7,67mp), zonă de uscat și călcat rufe în balconul de la etajul 5 (8,49mp) și multe zone de depozitare diverse (+3 debarale), scrie în anunț.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.