Noi proiecte pentru comuna Mihail Kogălniceanu. Anul acesta va începe extinderea și modernizarea Primăriei

0
1368

Comuna Mihail Kogălniceanu s-a schimbat în în ultimii ani, asta și datorită faptului că administrația locală a atras în ultimii patru ani fonduri europene de aproximativ 10 milioane de euro prin care a făcut investiții. Pentru anul 2021, primarul Ancuța Belu are planuri mari. Aceasta are creionate deja proiectele și așteaptă finanțarile pentru a se putea apuca de treabă. Unul din proiecte este estinderea și renovarea Primăriei.

În ultima perioadă în comuna Mihail Kogălniceanu s-au construit un after school, un loc de joacă și a fost extins și modernizat Centrul de Tineret George Leolea. De asemenea, au fost asfaltate 5.6 km de drumuri agricole de exploatare, 1.2 km de drumuri comunale și 6,84 km de drumuri comunale, sunt în execuție, investiția fiind finanțată deja. Iar investițiile nu se opresc aici. Ancuța Belu are deja proiectele pentru anul acesta.

În 2021 continuăm proiectele pe care le-am început. La Școala nr.2 se lucrează acum pentru că timpul ne permite și așteptăm să demarăm procedura de licitație pentru sala de sport. Totodată, ne pregătim cu studii de fezabilitate și DALI pentru proiectele noi. Am depus două proiecte la Compania Națională de Investiții (CNI) unul pentru asfaltarea ultimilor străzi care au rămas neasfaltate, mai degrabă degradate pentru că noi avem asfalt pe toate sectoarele de drum, în localitatea Mihail Kogălniceanu și un altul de extindere și renovare a Primăriei, a declarat Ancuța Belu.

Tot prin CNI, la Kogălniceanu ar urma să să construiască un bazin de înot și un stadion. Pentru bazinul de înot documentația este deja pregătită, însă acum se lucrează la identificarea terenului.

În ceea ce privește bazinul de înot încă lucrăm la identificarea terenului. Ne trebuie cel puțin 3.000 de metri și nu avem în momentul acesta o poziție bună. Nu vreau la marginea satului, chiar vreau să fie folosit de copii, nu vreau să punctez doar politic. Mă interesează să fie folosit de oameni și acum lucrăm cu cadastriștii identificăm terenul, a precizat primarul.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.