S-a îmbrăcat în polițist și a jefuit o familie de turiști, iar acum se cere în libertate

0
130
foto cu rol ilustrativ

Un individ care s-a dat drept polițist, împreună cu fratele său, pentru a jefui o familie de turiști străini, aflați în Constanța, cere să fie eliberat condiționat, fiind condamnat la o pedeapsă cu închisoarea. Constănțeanul speră, în acest fel, să scape mai devreme din spatele gratiilor.

În speță, vorbim despre Șucuri Suliman, un individ care, în urmă cu câțiva ani, a intrat în atenția oamenilor legii, alături de încă două persoane, pentru mai multe infracțiuni comise în dauna unor cetățeni străini aflați cu rulota la Constanța. Cei trei au folosit metoda „Maradona” combinată cu metoda „şmen”. Mai exact, Suliman le-au spus turiştilor că trebuie să se supună unui control, pentru a vedea dacă au droguri asupra lor. Suspecţii le-au luat turiştilor străini paşapoartele şi portofelele la control şi, prin metoda „şmen”, unul dintre ei i-a furat unui turist 1.000 de euro din portofel. Conform poliţiştilor, cu o dexteritate ieşită din comun, hoţii au sustras o parte din bani în momentul în care îi numărau, fără ca păgubitul să îşi dea seama.

În momentul în care au constatat că au fost jefuiți, turiștii au sunat imediat la 112, iar în msi puțin de 30 de minute, cei trei indivizi au fost reținuți.

Referindu-ne strict la Șucuri Suliman, acesta a fost condamnat, în 2018, la o pedeapsă de patru ani și zece luni de închisoare, cu executare, printr-o sentință rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanța, fiind acuzat pentru comiterea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Revenind în prezent, Suliman se află încarcerat la Penitenciarul Tulcea și a făcut cerere de liberare condiționată, înregistrată la Judecătoria Medgidia. Instnța de aici a decis că nu are competență materială asupra cererii și a declinat competența teritorială Judecătoriei Tulcea. Oricare ar fi decizia instanței de fond, aceasta va putea fi atacată la Tribunalul teritorial.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.