Cununie pe plajă, la Vama Veche, un vis devenit realitate pentru doi îndrăgostiți

0
4173

Visul unui cuplu a devenit realitate! Într-un cadru restrâns, doi îndrăgostiți și-au unit destinele pe plaja din stațiunea Vama Veche. A fost o zi de neuitat pentru cei doi, dar și pentru invitații lor. Dezinvolți și hotărâți să-și petreacă viața împreună, ei au hotărât să organizeze cununia pe plajă, Vama Veche fiind locul lor de suflet.

“Am făut-o și pe asta. De mână și desculți! Pianul a fost la înălțime pe post de altar pentru cununia noastră religioasă de la @yuva_beach_bar . Nu m-aș fi gândit acum ceva timp, că el, pianul, va fi martorul uniunii noastre așa cum a fost martorul multor răsărituri. Locul meu special”, a scris mireasa pe Instagram. Ceremonia a avut loc la finele lunii iulie.

Cei care vor să se căsătorească în perioada aceasta au posibilitatea să organizeze ceremonia de cununie civilă și în afara primăriei sau altor clădiri, adică se pot căsători și în grădini publice, muzee, parcuri, pe plaje și în alte locuri situate în aer liber, după cum prevede un act normativ apărut, în luna martie 2020, în Monitorul Oficial.

Legea nr. 47/2020 prevede relaxarea condițiilor în care se poate organiza cununia civilă. Mai exact, cei ce vor dori să se căsătorească vor putea organiza ceremonia și în aer liber, nu numai în sediul serviciului public de evidență a persoanelor, al primăriei sau în alte clădiri.

Totuși, cei care doresc să organizeze o astfel de ceremonie trebuie să știe că vor fi nevoiți să obțină, înainte de a o organiza, aprobarea primarului din localitate.

Înainte de a pune la punct detaliile și desfășurarea nunții, este important să știți că nunta poate fi organizată doar în anumite perioade ale anului 2020. Cununia religioasă nu este oficializată în zilele de post, dar nici în anumite zile de sărbătoare, conform Bisericii Ortodoxe.

Zile și sărbători legale 2020 – când nu se fac nunți în 2020:

15 august – Adormirea Maicii Domnului;

30 noiembrie – Sfântul Andrei;

1 decembrie – Ziua Națională;

25, 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun.

Calendar Creștin Ortodox 2020 – zile de post și posturi

Miercurile și vinerile de peste an, în afara celor cu dezlegare; Ajunul Bobotezei – 5 ianuarie; Postul Sfintelor Paști – 2 martie – 18 aprilie; Postul Sfinților Petru și Pavel – 15 iunie – 28 iunie; Postul Adormirii Maicii Domnului – 1 august – 14 august; Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul – 29 august; Înălțarea Sfintei Cruci – 14 septembrie; Postul Nașterii Domnului – 14 noiembrie – 24 decembrie.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.