Cupa Mondială individuală de lupte greco-romane se desfăşoară la Belgrad

0
330

Între 12 și 18 decembrie la Belgrad are loc Cupa Mondială individuală de lupte greco-romane. Cupa Mondială înlocuiește Campionatul Mondial care ar fi trebuit să se desfășoare între 12 și 20 decembrie tot la Belgrad.

United World Wrestling stabilise ca obligatorii câteva criterii pentru desfăşurarea Mondialelor de la Belgrad, cum ar fi prezenţa a cel puţin opt din cele mai bune zece naţiuni din 2019, respectiv participarea a 70% dintre luptătorii înscrişi în competiţie, care însă nu au fost îndeplinite din cauza restricţiilor de călătorie impuse de multe ţări europene din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Lotul României de greco-romane pentru această competiție este alcătuit din șase sportivi: Cristian Vagiunic (la 55 kg), Răzvan Arnăut (la 60 kg), Mihai Mihuţ (la 63 kg), Ilie Cojocari (la 77 kg), Vlad Mariea (la 82 kg) și Alin Alexuc (la 130 kg).

Obiectivul României la Cupa Mondială este de minim 2 medalii, iar Răzvan Arnăut, sportiv legitimat de la CS Farul, este unul dintre cei de la care se așteaptă să urce pe podium.

“Cupa Mondială închide un an greu pentru noi. A fost un an greu pentru toate sporturile, noi am avut noroc și am reușit să ținem mai toate competițiile majore într-un fel sau altul. La Belgrad Răzvan este unul dintre favoriți dar se poate întâmpla orice. Îi ținem pumnii și sperăm să se întoarcă la Constanța cu o medalie”, a declarat Vasile Vicol, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța.

Lotul României la Cupa Mondială de la Belgrad este condus de antrenorii Anton Arghira și Petre Cărare.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.