De când nu mai este administrator al NEG Teren SRL, Marian Turbatu ba face cereri de recuzare a completului de judecată, ba cere ajutor public judiciar

0
215

Fostul administrator al societății NEG Teren SRL, societate producătoare de energie electrică, a cerut în instanță recuzarea completului care judecă acțiunea în anulare a hotărârii Adunării Generale a Asociaților (AGA) în care s-a luat decizia înlocuirii sale din funcție.

Dosarul se află pe rolul instanței încă din 2015, când Marian Turbatu, fost administrator al producătorului de energie verde NEG Teren SRL, a dat în judecată societatea pentru anularea hotărârii AGA.

Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, iar de la începutul acestui an au fost formulate mai multe cereri de recuzare a completelor de judecată C3A și C4A, dar și alte solicitări privind acordarea de ajutor public judiciar. Ultimul termen de judecată a avut loc luni, 13 decembrie, când judecătorii au respins încă o dată cererea de recuzare a completului.

S-ar părea că metoda recuzăriia judecătorilor a fost ”împrumutată” de la Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC pe care chiar el l-a denunțat într-un dosar și care a depus nenumărate cereri de recuzare a magistraților.

Marian Turbatu a fost și ținta unor percheziții, la sfârșitul lunii noiembrie, când anchetatorii au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată, în care Marian Turbatu are calitate de suspect.

La momentul perchezițiilor au fost descoperite înscrisuri contabile a căror predare se refuzase către instanța de judecată, executorul judecătoresc și experții desemnați de instanță, în cauze care se află pe rolul acestora.

Potrivit unor surse judiciare, când a fost schimbat din funcția de administrator, Marian Turbatu a refuzat să predea documentele firmei noului administrator, mai ales că existau suspiciuni privind comiterea unor infracțiuni în detrimentul societății.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.