DOCUMENT. Se modifică Regulamentul de acces în Zona Peninsulară: proiectul, în consultare publică

0
856

Primăria Constanța aduce la cunoștința publicului proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei Constanța, secțiunea „De interes public – Transparență decizională pe Legea 52/2003 – Informare și consultare publică“, începând de luni, 13.12.2021, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare.

Constănțenii interesați pot trimite, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până vineri, 24.12.2021. Ele pot fi trimise prin Poștă, la sediul din strada Ștefan Mihăileanu numărul 10 al Primăriei, sau electronic, la una din următoarele adrese de e-mail: servicii.publice@primaria-constanța.ro , permise.acceszp@primaria-constanta.ro.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Recomandare la Poiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 294/2021 privind «Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța»“.

Conform proiectului de modificare a regulamentului, circulația în Zona Peninsulară va fi permisă, ocazional, pentru aprovizionarea rezidenților, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru executarea de lucrări de construcții și amenajară interioare și modernizare, pentru funrnizorii serviciilor de catering, poștale și de curierat, pentru transporturile de valori, asigurarea transportului public de persoane cu vehicule electrice (CT Bus) și în regim de taxi executat exclusiv de tansportatori autorizați de Primărie și doar cu autovehicule cu normă de poluare Euro 6, electrice sau hibride până la 31.12.2022 și exclusiv electrice apoi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase și pentru situații excepționale sau de urgență.

Deplasarea vehiculelor în scopul prestării serviciilor de catering, poștale și de curierat cu greutate sub 15kgși cele destinate activității de taximetrie se realizează doar pe două trasee:

  • Intrare Remus Opreanu – stânga pe strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 – Bulevardul Regina Elisabeta ieșire;
  • Intrare Bulevardul Tomis – stânga pe strada Sulmona – stânga pe strada Mircea cel Bătrân.

Permisul de acces pentru rezidenți se emite pe perioada valabilității actului de deținere a locuinței sau sediului legal/social/profesional/punctului de lucru pentru vehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și este valabil doar în zonele ocazional carosabile.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.