Declarație pe propria răspundere pentru elevi și părinți lansată de Ministerul Educației. Puteţi descărca DOCUMENTUL de aici!

0
2432

Reguli noi pentru elevi și parinți. Ministerul Educatiei a introdus declarația pe propria răspundere pentru școala online. ​Consiliul Național al Elevilor spune că Ministerul Educației vrea ca părinții, elevii și profesorii să semneze declaraţii pe propria răspundere în care aceștia se obligă să nu înregistreze sau să distribuie cursurile online.

Ei solicită astfel Ministerului Educației eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă.

„Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal. Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis reprezentanții elevilor, marți 27 octombrie, într-un comunicat remis presei.

Iată documentul, pe care îl puteţi descărca de aici:

https://focuspress.ro/wp-content/uploads/2020/10/declaratie-parinti.jpg?fbclid=IwAR2OufDEftGb_xSVEs_8ueyu5R3tbryOHpJa5ve7H1EKNhf3-K_X6S5S2fQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.