Declaraţii EXCLUSIVE. Dosar penal pentru reprezentantul restaurantului Sofra: avea clienţi declaraţi ÎN FALS ca fiind cazaţi la Hotelul Oxford

1
22886

Oamenii legii au „stricat” încă o petrecere organizată cu încălcarea legii. Circa 40 de persoane se aflau, miercuri seara, 4 noiembrie 2020, în restaurantul Sofra din incinta hotelului Oxford (la intrare în staţiunea Mamaia) şi, conform primelor informaţii, participau la o aniversare. Pentru a evita respectarea regulilor din contextul pandemiei, reprezentanţii localului au întocmit fişe, în fals, conform cărora clienţii care serveau masa ar fi cazaţi în incinta hotelului.

Toţi cei depistaţi în local au fost legitimaţi de către reprezentanţii Secţiei 1 de Poliţie Constanţa şi se fac verificări pentru stabilirea celor declarate.

De precizat că cei mai mulţi clienţi de la Sofra (femei de originie arabă) sărbătoreau ceva, în timp ce alte câteva persoane se aflau în restaurant să servească masa independent de respectivele. “Am ieşit exact când intra Poliţia. Dar, da, am semnat şi eu o fişă cum că aş fi cazat la hotel. Aşa ne-a instruit domnul de la intrare în local să facem”, a declarat, pentru Focus Press, un tânăr care a servit masa la Sofra. “Femeile respective s-au certat cu şeful de sală, care cred că încerca să le explice că e interzis… dar până la urmă le-a lăsat în local. Toţi am semnat fişe cum că eram cazaţi la Oxford. Au zis că numai aşa puteam mânca legal la ei. Eu nu ştiu, nu mă pricep, am semnat şi aia e…”, a mai spus tânărul.

Conform HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), în vederea diminuării răspândirii COVID-19.

De asemenea, reamintim că în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a votat ca în întregul judeţ să fie aplicate măsurile adecvate în situaţia încadrării între ratele de incidenţă de 1,5/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori, urmând ca funcţionarea restaurantelor să fie redusă la capacitatea de 30%, să fie instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice deschise precum pieţe, târguri, zone de aşteptare, faleze sau în proximitatea instituţiilor de învăţământ.

La nivelul judeţului Constanţa, până în prezent 150 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 431 de persoane internate, dintre care 404 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.971 de persoane aflate în carantină la domiciliu.

UPDATE, ce spun reprezentanţii IPJ Constanţa:

Miercuri, în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Secției 1, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, efectuând acțiuni punctuale pe linia respectării prevederilor legale pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, au controlat o societate comercială de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța. Astfel, în interiorul localului se aflau aproximativ 35 de persoane, pentru care administratorul societății comerciale a declarat că sunt clienții hotelului din aceeași locație. În urma verificărilor, a existat suspiciunea că fișele ar fi fost fictive, fiind susceptibile de a fi întocmite în fals. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri, uz de fals și zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt.

Citeşte şi:

A.C., C.S.

1 COMENTARIU

  1. Sa le faca si respectivelor care faceau scandal si localul inchis pe perioada nedeterminata. Cu foamea asta de bani o sa treaca pandemia asta la pastele cailor.
    Este exact acelasi rahat din vara, toata lumea in Mamaia, fara masti, cu durere in pix, politia relaxata, ca deh, urmau alegerile. O tara de idioti cu lideri si mai idioti.
    Puteau fi evitate toate acestea dar în Romania, clar nu se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.