Emil Paraschiv de la PSD este noul viceprimar al orașului Hârșova. Ce spune Viorel Ionescu

0
1336

În orașul Hârșova, cei mai mulți locuitori au votat ca actualul primar, Viorel Ionescu, să rămână la conducerea administrației locale. Astfel, în cursul zilei de luni, 26 octombrie, a.c., Viorel Ionescu a fost învestit. Totodată, a fost constituit și Consiliu Local. Imediat după ceremonie, Viorel Ionescu a vorbit cu consilierii și le-a spus că va face o ședință de îndată având în vedere necesitatea bugetării, cât mai urgent, a sumei de 3.130.257 lei.

Suma de peste 30 de miliarde de lei vechi este destinată proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv cele cu finanțare europeană, bani pe care Primăria Hârșova i-a primit de aproape 2 luni și care sunt necesari derulării proiectelor deja implementate. Însă, consilierii PSD și PRO România nu s-au prezentat la prima ședință, astfel, proiectul bugetării nu a trecut. Ulterior, trei consilieri de la PSD, printre care și actualul viceprimar al orașului Hârșova, au mers la cea de-a doua ședință, iar proiectul a trecut.

De menționat este și faptul că PNL-ul a venit cu o propunere pentru funcția de viceprimar, tot în persoana doamnei Stan Dumitra, o persoană cu care Viorel Ionescu a făcut echipă și în mandatul trecut. Doar că, proprunerea nu a fost votată, iar noul viceprimar este Emil Paraschiv.

În momentul de față avem viceprimar PSD în persoana lui Emil Paraschiv. El a fost la PNL și a înțeles că el nu trebuie să fie acum din partea PSD ci este din echipa executivă a primarului. Noi am venit cu propunerea noastră, Stan Dumitra, consilier PNL și cea care a fost viceprimar în mandatul anterior. Din păcate ați văzut care este componența în Consiliu Local și propunerea a fost respinsă. Dar chiar dacă nu am majoritate le-am explicat cum stau lucrurile că ei nu sunt acolo împotriva primarului și dacă votează împotrivă boicotează proiectele pentru hârșoveni”, a precizat Viorel Ionescu.

Componența Consiliului Local Hârșova este astfel: 8 consilieri locali PNL, 8 consilieri locali PSD, 1 consilier local PRO România.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.