Demersuri pentru reunirea sporturilor tradiționale din România!

0
44

România începe să facă pași înspre redescoperirea sporturilor tradiționale. La sediul Departamentului pentru Relații Interetnice a avut loc o întâlnire între doamna Lacziko Eniko -secretar de stat al acestui departament și Nicolae Dobre – președinte al Asociației Române a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale.

Cu această ocazie au fost discutate aspecte legate de cadrul legal privind aceste sporturi, posibilitățile de modificare a acestuia și organizarea unor evenimente în care fiecare etnie să își promoveze sporturile tradiționale. În același timp, s-a discutat și despre promovarea oinei ca element de identitate națională în afara granițelor țării.

“Scopul nostru este de a promova şi dezvolta sporturile şi jocurile tradiţionale românești. Mai mult, dorim să dezvoltăm proiecte pentru cercetarea, conservarea şi descoperirea de noi sporturi tradiţionale. Mulțumim mult doamnei secretar de stat pentru faptul că dorește să se implice în această activitate prin care încercăm să readucem sporturile tradiționale în atenția tuturor!“, a declarat Nicolae Dobre, președintele Asociației Române a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale.

Asociația Română a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale încearcă să pună pe picioare un festival al jocurilor şi sporturilor tradiţionale.Cel mai celebru festival al jocurilor şi sporturilor tradiţionale se numeşte “Festivalul internaţional de jocuri în stradă” şi are loc în fiecare an, din 2003, la final de septembrie, la Verona, în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.