Deputatul Bogdan Bola: „Ministerul Culturii așteaptă să preia Pasarela Regală din Mamaia, dar Ministerul Economiei nu răspunde solicitării”

0
756

Din fericire, Pasarela Regală din Mamaia nu va mai fi demolată în cadrul proiectului de lărgire a plajelor și protecție a coastei litoralului românesc implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (A.B.A.D.L.). Monumentul istoric din zona Cazino va fi acoperit cu nisip, în speranța apariției vreunei instituții care să o readucă în patrimoniul Statului Român și să o reabiliteze cu bani europeni.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral continuă implementarea proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza a II-a (2014-2020)“, urmând să demareze lucrările de „Protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA“. În cadrul acestora, ar fi trebuit dezafectată și Pasarela Regală din Mamaia (cuprinsă în arealul plajelor turistice), care se află într-o stare avansată de degradare și nu prezintă siguranță în exploatare.

Deputatul constănțean Bogdan Bola a precizat că Ministerul Culturii încă nu a primit răspuns de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în ceea ce privește constituirea dreptului de administrare a Pasarelei Regale în favoarea Ministerului Culturii.

”Am transmis ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, domnul Claudiu Năsui, că predarea de către ministerul pe care îl conduce către Ministerul Culturii a Pasarelei ar trebui să fie o măsură de maximă urgență, pentru a debloca o viitoare reabilitare. Tocmai de aceea, i-am solicitat ca în cel mai scurt timp posibil să răspundă pozitiv adresei Ministerului Culturii nr 1052/08.02.2021 și să facă demersurile necesare pentru constituirea dreptului de administrare a Pasarelei Regale în favoarea Ministerului Culturii. Monumentul se află la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru că aparține firmei Litoral SA, societate care este la acest minister. Ideea este că cei de la Ministerul Culturii încă nu au primit răspuns de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și nu este prima oară când se face un astfel de demers și nu se primește răspuns”, a precizat Bogdan Bola.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.