Deși i-a tras o mare țeapă, Primăria Constanța i-a mai acordat un contract

0
1268

Deși Hidro Salt B 92 S.R.L. a abandonat, în 2019, lucrările de reabilitare a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, care este încă un șantier părăsit, iată că în 2021 Primăria Constanța îi acordă un nou contract. De această dată, firma din Capitală va moderniza Bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu, pentru 62,4 de milioane de lei.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat miercuri, 24 martie a.c., contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“. Astfel, la un an la un an de când a fost parafat contractul de finanțare dintre autoritatea locală și Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD-EST, vor fi demarate lucrările pentru modernizarea Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu.

„Prin aceste lucrări urmărim încurajarea utilizării transportului public și a celui alternativ, fluidizarea traficului și eliminarea poluării. Mai mult decât atât, concomitent cu acest proiect, vom proceda și la înlocuirea magistralei termice de pe același tronson, pentru a evita clasicele situații în care o lucrare nouă de suprafață este spartă imediat, pentru lucrări la rețelele subterane. În acest fel, câștigăm pe toate planurile“, a precizat primarul Vergil Chițac, într-un comunicat de presă în care, însă, nu se menționa și cine va executa lucrările.

Culmea, lucrările de modernizare vor fi realizate de o firmă din Capitală cunoscută la malul mării: Hidro Salt B 92, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă. Și nu este cunoscută pentru lucruri bune, ci pentru o țeapă! Una mare, căci de aproape doi ani lucrările de reabilitare a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ au fost oprite de acest sereleu, iar unitatea școlară este încă un șantier abandonat.

După un an de când semnase contractul pentru reabilitarea Liceului Sportiv, în valoare de 4.970.276,87 lei fără T.V.A., Hidro Salt B 92 și-a luat utilajele și a plecat, fără să finalizeze proiectul. Noroc că Programul Național de Dezvoltare Locală 1 s-a prelungit și se suplimentează sumele primite de la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice Locale, altfel nu se știe dacă vreodată ar fi fost finalizată modernizarea liceului. Acum se caută o nouă firmă pentru finalizarea lucrărilor.

Revenind la modernizarea celor două bulevarde, în ciuda acestor probleme, Primăria Constanța îi acordă un nou contract firmei Hidro Salt B 92 din București, de această data pentru o sumă imensă față de prima: 62.400.067,07 lei, fără T.V.A. Ei și firmei Trace Group Hold PLC din Bulgaria, cu care s-a asociat pentru a realiza lucrările.

Ciudat cum Hidro Salt B 92 S.R.L. nu și-a onorat un contract, se judecă prin instanțe cu multe instituții și administrații publice din țară, pentru rezilierea contractelor, dar Primăria Constanța îi mai atribuie alte lucrări, tot un proiect cu fonduri europene. Și ciudat cum administrația locală încă nu a chemat în instanță, încă, această firmă, pentru că nu a finalizat lucrările la Liceul Sportiv.

 Hidro Salt B 92 S.R.L. are ca asociați pe Alexandru, Deugene și Marius George Băiculescu (toți cu câte 1% din părțile sociale) și pe Georgeta Băiculescu (97%). Firma din Sectorul 2 a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 47 de milioane de lei și un profit de 1,4 milioane de lei.

Familia Băiculescu este o apropiată a fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, și a fost implicată în scandalul privatizării fabricii de armament MFA Mizil.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.