Deținătorii de garaje din zona Tomis II au pierdut procesul cu Primăria

0
1886

Cei zece deținători de garaje din zona Tomis II, care au dat în judecată Primăria pentru a-și păstra în continuare aceste imobile, au pierdut procesul, pe fond.  

Așa cum am mai scris într-un articol publicat recent, zece persoane, respectiv: Maria Georgeta Stoica, Ion Toniu, Virgil Costinel Tofan, Dumitru Teșeleanu, Emil Apostol, Gabriela Sica Constantin, Dan Ștefănescu, Mihaela Luminița Sandu, Florin Crișan și Alexandrina Ghindoveanu, l-au chemat în judecată pe primar și Primăria Constanța în contencios administrativ, într-o cauză privind anularea deciziei de demolare a unor garaje pe care aceștia le dețin încă din 1990 și pentru care plătesc anual impozite și taxe.

Potrivit avocatului Ion Popescu din Baroul Constanța, se dorește desființarea garajelor, așa cum s-a întâmplat și în alte zone ale orașului,  pentru a se face loc unor locuri de parcare și pentru a se încasa cam aceiași bani ca și în cazul garajelor.

Acțiunea a fost judecată la Tribunalul Constanța, iar marți, 21 septembrie, judecătorii au respins-o ca nefondată. Totuși, reclamanții au dreptul de a face recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

De precizat că, așa cum ne-a precizat și avocatul Popescu, în această zonă nu s-a pus în discuție înființarea unei parcări de tipul celor supraetajate, așa cum promitea primarul Constanței cândva, ci va fi o zonă cu dungi albe pe asfalt, așa ca peste tot. Asta dacă Primăria va câștiga procesul.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.