Directorul Colegiului Pedagogic: “Ne facem meseria din vocație. Tot efortul depus pentru a organiza această simulare în condiții de siguranță sanitară nu a fost în zadar”

0
286
Prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanţa

Ultima probă a simulării examenului de bacalaureat, cea la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale, va avea loc joi, 25 martie. Examenele de simulare Bac 2021 au început luni, cu proba la limba și literatura română. Marți, elevii au susținut a doua probă, cea obligatorie a profilului și specializării: matematică și istorie.

La proba de miercuri, elevii din Constanţa au dat examen la o disciplină la alegere, în funcție de profilul și specializarea urmate în liceu. Astfel, aceștia au susținut examen la geografie, fizică, informatică, chimie, biologie, anatomie, economie, filosofie, logică, psihologie sau filosofie.

“Ultima zi de simulare a examenului național de Bacalaureat. Că această simulare trebuia să se întâmple, nu mai încape vorba. Mulțumirea mea și a colegilor mei a fost că tot efortul depus pentru a organiza această simulare în condiții de siguranță sanitară, dat fiind contextul social nefavorabil prin care trecem, nu a fost în zadar: prezența elevilor de aproape 100% în fiecare dintre cele trei zile de simulare. Azi, în ultima zi, căutând în birou un biblioraft, dis de dimineață, care avea să fie umplut, mai târziu, cu procese verbale, am dat peste romanul lui Cărtărescu – ,,Solenoid”. Întâmplător sau nu. În minte mi-a venit o scenă, mai puțin plăcută (cine a citit romanul cred că intuiește), o experiență pe care o are Cărtărescu, profesor fiind, la un liceu marginal al Bucureștiului anilor 80. Și m-am gândit la profesori și elevi în general, la colegii mei și elevii Colegiului și la experiența pe care o traversăm împreună în pandemie. Mulți dintre noi ne facem meseria din vocație. Acest lucru s-a văzut și zilele acestea și l-am constatat și din faptul că am reușit să-i învățăm pe elevi lecția feedback-ului. În fond, nu există eșec, doar feedback. Dacă ni-l însușim, progresul vine de la sine”, susţine prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiuli Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa.

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.