Dispenserele pentru dezinfectant, lăsate în grija asociaţiilor de proprietari: multe sunt goale

0
583

Dispenserele pentru dezinfectant sunt goale la intrare în multe blocuri din Constanța. Primăria nu mai oferă produse antiCOVID asociațiilor de proprietari, iar unii locatari nu vor să plătească pentru ca acestea să fie reumplute.

În aprilie 2020, Primăria Constanța a pus la dispoziția asociațiilor de proprietari din municipiu dispensere, sticle cu dezinfectant, covorașe pentru intrările în bloc și alt dezinfectant pentru ele, în încercarea de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În prezent, însă, în prea puține imobile mai vezi, la intrare, vreun covoraș, iar dispenserele sunt goale. Nu le-a reumplut nimeni și nici nu se va întâmpla acest lucru, deși numărul cazurilor active de COVID-19 din Constanța este mare.

„Primăria a cumpărat, anul trecut, dispensere, sticle de dezinfectant, covorașe pentru intrările în bloc și dezinfectant pentru ele, dar reumplerea lor cade în sarcina asociațiilor de proprietari. După dotarea și stocul inițial de consumabile, a rămas în sarcina acestora reumplerea“, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Municipiului Constanța.

Astfel, administrația locală a oferit fiecărei asociații un covor, 5 litri de clor diluat, un dispenser și 1 litru de gel dezinfectant. Bineînțeles, până acum acestea s-au terminat, iar în unele blocuri au dispărut. Nu reumple nimeni dispenserele și nici nu mai pune nimeni clor pe covorașe. Mulți locatari nu vor să plătească la administrații ca să fie cumpărate noi produse antiCOVID, iar administratorii nu îi pot obliga. Și poate nici ei nu vor să mai cumpere dezinfectant.

„Unele asociații au reumplut dispenserele din banii lor, altele au considerat că nu merită să mai cumpere alt litru de gel dezinfectant. Administratorul respectă decizia majorității locatarilor, nu poate face ce vrea“, ne-a explicat Radu-Liviu Anghel, administrator de condominii din Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.