DNA Constanța funcționează în sediul de pe strada Ion Corvin prin încălcarea Planului Urbanistic General?!

0
450
Sediul DNA Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria Constanța a anunțat că are intenția de a elabora mai multe Planuri Urbanistice Zonale, pentru diferite părți din oraș. Printre ele, se află și unul de regenerare urbană a zonei Balada, deoarece ar fi nevoie și să se aloce acesteia funcțiunea necesară pentru ca Serviciul Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție să își poată desfășura activitatea în sediul de pe strada Ion Corvin.

Noua administrație locală și-a anunțat, miercuri, 10 martie a.c., intenția de a elabora cinci Planuri Urbanistice Zonale, pentru diferite părți din oraș: Tomis Nord, zona traversată de D.N. 3C (lângă Boreal și Tomis Plus), Compozitori, Delavrancea – Inel I și Balada. Potrivit anunțului de intenție aferent ultimei zone menționate, este nevoie de regenerarea urbană a acesteia, zona vizată fiind delimitată de străzile I.L. Caragiale, Theodor Burada, Industriei, Ardealului, București și Oborului.

Constănțenii sunt invitați să trimită observații cu privire la intenția Primăriei, până pe 15 martie a.c. (în vederea stabilirii cerințelor de elaborare), pe primarie@primaria-constanta.ro sau prin poștă (Bulevardul Tomis nr. 51). Însă nu ni se oferă nicio altă informație cu privire la ce ar presupune această regenerare urbană a zonei Balada, ce modificări ale Planului Urbanistic General se vor propune, care este scopul elaborării acestui P.U.Z.-uri, nimic altceva.

Așa că am încercat să aflăm mai multe detalii de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, care ne-a explicat că aceasta este prima etapă a consultării publicului, anunțarea intenției, iar după finalizarea acesteia vor fi elaborate propunerile și acest Plan Urbanistic Zonal va intra, iar, în dezbatere publică. Poate așa va fi, dar tot este absurd să ni se ceară să trimitem observații și propuneri, timp de cinci zile, cu privire la ceva despre care nu cunoaștem niciun detaliu.

Purtătorul de cuvânt ne-a mai spus, însă, un lucru foarte important: acest Plan Urbanistic Zonal este necesar și pentru a se introduce noi reglementări cu privire la zona Balada, și anume să fie aprobată funcțiunea de instituție publică. Culmea, aceasta nu este permisă, în prezent, în zonă, deși într-o clădire de pe strada Ion Corvin funcționează Serviciul Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție. Adică, până când va fi aprobat acest P.U.Z., D.N.A. Constanța își desfășoară activitatea într-un sediu dintr-o zonă în care nu se permite funcționarea unei instituții publice, conform Planului Urbanistic General al municipiului.

Contactat telefonic, Andrei Bodean, procurorul-șef al Serviciul Teritorial Constanța al D.N.A., nu a putut să confirme sau să infirme acest lucru.

Vom reveni cu răspunsul reprezentanților structurii centrale, din București, a D.N.A., atunci când îl vom primi.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.