Doar un pas pentru ca tatăl lui Codin Maticiuc să ridice blocurile din zona Pescărie: mai mulți constănțeni s-au opus și au ajuns și la instanță

0
4759

Fostul diplomat Ion Maticiuc face în continuare demersuri pentru construcţia unor ansambluri rezidenţiale în mai multe judeţe din România, inclusiv la Constanţa. În 2019, tatăl lui Codin Maticiuc a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui acord consultare publică Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pentru zona Pescărie, în imediata apropiere a căminelor studențești, în vederea construirii un ansamblu rezidențial cu 12 etaje. P+12 E, cu două subsoluri şi spaţiu de retail la parter.

În 2019, tatăl lui Codin Maticiuc a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui acord consultare publică, în vederea construirii un ansamblu rezidențial cu blocuri de 12 etaje. Locuitorii din zonă au depus mai multe sesizări și chiar au acționat în instanță proiectul.

Însă, deși au fost depuse sesizări, cei care au elaborat documentația PUZ-ului, le-au răspuns punctual celor care au venit cu observații și se pare că proiectul a primit avizele din partea comisiei tehnice de urbanism și a ajuns la votul consilierilor locali.

Astfel, la ședința Consiliului Local Municipal ce va avea loc la sfârșitul lunii august, pe ordinea de zi se va afla și „proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în zona Pescărie, delimitat la nord de teren indentificat cu IE 206744, la sud de terenuri identificate cu IE 217398 și IE 211692, la est de Marea Neagră, la vest de terenuri identificate cu IE 200133, IE 204194, IE 203051 și IE 222991, inițiator Maticiuc Ion”.

Rămâne de văzut dacă consilierii locali își vor da sau nu acordul pentru construcția de la Pescărie, având în vedere că zona este una sensibilă, în sensul că este situată în proximitatea zonei de coastă şi a prezentat interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.